Lívia Mezovská sa hrá s divákom

Pod názvom Krajiny prezentuje galéria Magna tvorbu mladej výtvarníčky z Piešťan. Jej hosťom je fotograf Ján Kekelli, ktorý predstavuje svoje veľkoformátové fotografie.

Výstava má tri tematické okruhy. Prvý tvoria sieťotlače na plátne zobrazujúce imaginatívnu krajinu. Druhým sú estetizované výbuchy, požiare a pieskové búrky. „Lívia sama povedala, že ju baví hra s divákom – skrášľuje alebo zastavuje moment ekologickej katastrofy,“ vysvetlila kurátorka Silvia Čúzyová. Poslednou časťou sú abstrahované krajiny v podobe gradientov.

„Galéria Magna dáva programovo priestor mladým slovenským výtvarníkom. Nie je to časté, skôr neobvyklé,“ povedala Silvia Mezovská, mama výtvarníčky, ktorá jej neprítomnosť na vernisáži ospravedlnila.

Autorka to priaznivcom výtvarného umenia vynahradí na komentovanej prehliadke 18. apríla v Magna gallery. Bude na nej hovoriť aj o špecifikách serigrafie – techniky, pomocou ktorej niektoré z prezentovaných diel vytvorila. Výstava potrvá do 21. apríla.

Lívia Mezovská je absolventkou ateliéru voľnej grafiky na VŠVU a má za sebou viaceré zahraničné stáže. Samostatne vystavovala v Holandsku aj v košickom Kulturparku. Jej starý otec Valér Vavro je autorom viacerých sôch a plastík, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou verejných priestorov v našom meste.

livia vernisaz magna gallery 2 livia vernisaz magna gallery 4 livia vernisaz magna gallery 3 livia vernisaz magna gallery 1

Text, foto a video: Martin Palkovič

Inzercia