Leto môže začať, kúpalisko Eva je otvorené

Ako prví zamierili dnes ráno na legendárne kúpalisko kondiční plavci, pre verejnosť otvorili Evu hodinu pred poludním. Vďaka letnému počasiu to tam aj na začiatku pracovného týždňa vyzeralo ako cez prázdniny.

Medzi prvými návštevníkmi kúpaliska Eva v jeho 84. sezóne prevažovali seniori, ale nechýbali ani rodičia s deťmi a pracujúci, ktorí kvôli tomu čerpajú dovolenku.

„Chodíme sem každý rok, odkedy kúpalisko vodnopólisti znovu otvorili. Je tu vždy niečo nové, opravili 50 metrový bazén aj relaxačný bazén, je tu čisto. Patrí im veľká vďaka, pretože inak v Piešťanoch na kúpanie nemáme nič,“ hovorí jedna z prvých návštevníčok kúpaliska v tejto sezóne.

Dodáva, že na tomto kúpalisku vyrástla, má pre ňu neopakovateľnú atmosféru a nemenila by. „Pokiaľ bude Eva otvorená, budem chodiť len sem.“

S finančnou pomocou mesta Piešťany prevádzkuje Evu už niekoľko rokov klub vodného póla, ktorému končí zmluva o prenájme so Slovenskými liečebnými kúpeľmi Piešťanmi. Záujem pokračovať v takto nastavenej spolupráci nám potvrdil zástupca vodnopólistov Ľudovít Kubán.

Podľa nového prevádzkara Jána Adamkoviča je ich snahou v budúcnosti opäť otvoriť aj vnútorný bazén: „Prenájom vznikol preto, aby sme Evu udržali pri živote.“

Počas celej sezóny bude kúpalisko maximálne vyťažené. Od 7.00 h ho môžu využívať kondiční plavci, potom nasledujú tréningy športových klubov. Od 11.00 do 18.00 h (cez prázdniny od 10.00 do 19.00 h) je Eva prístupná verejnosti, plavci a vodnopólisti trénujú aj večer.

Návštevníci majú k dispozícii 50 m dlhý plavecký bazén. Relaxovať môžu v bazéne s teplotou vody 34 až 38°C. Pre deti je vyhradený menší bazénik. Pred dvoma rokmi v areáli vybudovali šmykľavku.

Na túto sezónu prispela radnica prostredníctvom oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany sumou 15-tisíc eur.

Text a foto: Martin Palkovič