Letiskovú spoločnosť v utorok zrejme nezlikvidujú

Zástupca štátu by na mimoriadnom valnom zhromaždení nemal hlasovať za likvidáciu, ktorú navrhuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Letisko napriek tomu nie je zachránené. Je potrebné nájsť efektívny model, ako bude letisko fungovať.

Opoziční poslanci, ktorí boli v piatok na prieskume do Piešťan aj do Trnavy, vyzvali ministra, aby pripravil strategický dokument rozvoja slovenských letísk. Jednou z možností je ponúknuť piešťanské letisko súkromnému investorovi spolu s bratislavským. Na dnešnej tlačovej konferencii to pripustil Boris Kollár (Sme rodina).

Piešťanským letiskom sa dnes opäť zaoberal Výbor NR SR pre verejnú správu a regionálny rozvoj, na ktorý prišiel aj predseda TTSK Tibor Mikuš. „Odhlasovali sme odporúčanie o prerušení valného zhromaždenia, ktoré má byť zajtra, až do ukončenia poslaneckého prieskumu,“ povedal predseda výboru Boris Kollár.

Podľa Jozefa Viskupiča (OĽANO-NOVA) bude poslanecký prieskum pokračovať aj u menšinových akcionárov, tými sú štát a piešťanská radnica.

„Ak zástupcovia akcionárov vyhovejú odporúčaniu výboru, zajtra sa k scenáru likvidácie Letiska Piešťany, a. s., nepristúpi,“ dodal J. Viskupič, ktorý dúfa, že poslanci čoskoro dostanú od akcionárov odpoveď, ako by malo letisko fungovať z krátkodobého aj dlhodobého hľadiska.

„Sme veľmi radi, že minister dopravy povedal, že v tomto prípade ešte nezahlasuje za likvidáciu. Ale stále to je na stole, takež očakáva nejaké riešenie. Ministerstvo už do toho nechce dávať žiadne financie. To znamená, že ak niekto z akcionárov nepríde s riešením, tak sa obávam, že k likvidácii príde,“ uzavrel Boris Kollár.

Tibor Mikuš na rokovaní výboru povedal, ak sa rýchlo nenájde riešenie, už o niekoľko mesiacov, môže niekto z veriteľov dať letisko do konkurzu.

Tlačovú besedu opozičných poslancov prostredníctvom sociálnej siete Facebook vysielal spravodajský server Aktuálne.sk:

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič