Letisko súd o odmeny prehralo, zvažuje odvolanie

Okresný súd Piešťany priznal bývalému členovi predstavenstva spoločnosti Letisko Piešťany Vladimírovi Krátkemu odmeny vo výške 38-tisíc eur plus úroky z omeškania. Nárokovať si odmeny teraz môžu aj ďalší členovia orgánov tejto firmy. Spolu ide až o 500-tisíc eur.

Vladimír Krátky, ktorý je v súčasnosti hlavným kontrolórom mesta Trnava, si odmeny nárokuje za obdobie augusta 2010 do júna 2012. Okresný súd mu ich v stredu 3. apríla priznal, ale rozsudok ešte nenadobudol právoplatnosť.

„Aj napriek faktu, že súd uznal V. Krátkemu tento nárok, trnavská župa stále trvá na tom, že vyplatenie odmien ľuďom, ktorí priviedli letisko na pokraj zániku, je nehorázny a nemorálny a jednoznačne v rozpore s verejným záujmom,“ reagoval včera vo svojom stanovisku predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič.

V zdôvodnení rozsudku sudca uvádza, že hospodárske výsledky firmy nie vždy závisia od činnosti riadiacich orgánov, ale vplávajú na ne aj iné faktory.

Najväčší akcionár letiska podľa J. Viskupiča zváži ďalšie právne kroky „a po dohode s vedením Letiska Piešťany sa voči tomuto rozhodnutiu sa odvolá.“

Celková výška nevyplatených odmien pre bývalých členov vedenia letiskovej spoločnosti je vyše 500-tisíc eur. Nárokovať si ich po tomto rozhodnutí môžu aj ďalší.

Jozef Viskupič v stanovisku pripomenul, že súčasní členovia tých istých orgánov vykonávajú svoje funkcie bez nároku na odmeny a „letisko sa konsoliduje, intenzívne sa pracuje na jeho rozvoji, čoho dôkazom je organizácia Festivalu letectva, či historicky prvých charterových letov z Piešťan do Turecka a Egypta.“

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: FB/Trnavský samosprávny kraj