Letisko: Isté nie sú nové spoje, investor ani Grape

Vedenie letiskovej spoločnosti počíta s novými linkami, ale rozhovory s organizátormi festivalu Grape ešte nie sú ukončené. Petíciu za jeho zotrvanie v Piešťanoch podpísalo vyše 2 300 ľudí.

Ani mesiac po zverejnení informácie, že festival Grape bude musieť z piešťanského letiska odísť, nie je jasné, či sa tak naozaj stane. Podľa nového riaditeľa letiskovej spoločnosti rokovania ešte neskončili.

„Pre budúcu letnú leteckú sezónu máme potvrdené, že bude pokračovať letecké charterové spojenie s destináciami Hurghada a Antalya. V prípade tureckej destinácie bude dokonca pridané ďalšie lietadlo a letisko bude teda obsluhovať viac letov,“ uviedol Bohumil Klečák, ktorý sa stal riaditeľom v septembri, predtým bol členom predstavenstva.

Spoločnosť podľa jeho slov počíta s novými linkami, ale rokovania s leteckými prepravcami stále pokračujú. Viac letov by pravdepodobne znemožnilo konanie festivalu Grape, ktorý do Piešťan každý rok priláka 20-tisíc návštevníkov.

Letisko vybavilo počas leta v rámci charterových letov do Turecka a Egypta približne 10-tisíc pasažierov. Za celý predchádzajúci rok ich bolo asi 800.

Konaniu festivalu môže brániť aj prípadný príchod investora, ale ani ten stále nie je istý.

„Momentálne prebiehajú rokovania so subjektami, ktoré majú potencionálny záujem o prenájom pozemkov a vybudovanie prevádzkových budov pre leteckú infraštruktúru, hangáre a podobne,“ dodal riaditeľ.

„Som presvedčený o tom, že Grape má veľký prínos pre Piešťany. Ubytovacie kapacity počas toho víkendu hovoria za všetko. Preto som hájil festival. Ideme hľadať cesty ako by mohol Grape zostať,“ povedal mestským poslancom na septembrovom rokovaní primátor Peter Jančovič a kritizoval fakt, že predstavenstvo zvolilo Bohumila Klečáka za riaditeľa bez toho, aby bolo Mesto Piešťany, ktoré je menšinovým akcionárom, vopred informované.

Podľa stanoviska predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jozefa Viskupiča, ktorý zastupuje najväčšieho akcionára, došlo k výmene riaditeľa, pretože funkcia manažéra bezpečnosti letiska nemôže byť kumulovaná s funkciou riaditeľa. Oba posty doteraz zastával František Varga, ktorý má od septembra na starosti už iba bezpečnosť.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič