Lesný Beh okolo Marhátu si užijú deti i dospelí

Prvá augustová nedeľa bude na Výtokoch patriť športu. Uskutoční sa tam 8. ročník Behu okolo Marhátu. Atraktívna bežecká trasa je vhodná aj pre príležitostných bežcov. Zúčastniť sa môžu aj turisti, pre ktorých je pripravená kategória nordic walking.

V nedeľu 7. augusta sa v rekreačnom stredisku Výtoky pri Piešťanoch uskutoční lesný beh, ktorý každoročne začiatkom augusta, organizuje ŠBR Piešťany. Beh okolo Marhátu aj tento rok začne prezentáciu o 9.00 h ráno s prvým plánovaným štartom kategórie Nordic Walking o 10.00 h.

Následne po turistoch-paličkároch odštartujeme naše nádeje – deti do 6 rokov, do 10 rokov a do 15 rokov. Štart hlavnej kategórie a juniorských a veteránskych kategórií je plánovaný na 11.00 h.

Juniori, juniorky, veteránky a najstarší veteráni vybehnú priamo hore do sedla Gajda a vedľajšou cestou bokom zbehnú späť do doliny do cieľa. Ich dĺžka trasy je 5 km.

Hlavný pretek meria 11,5 km a vedie zo sedla Gajda popod Marhát, kde sa hrebeňom neskôr stočí a vracia späť na Gajdu a do cieľa. Pre všetkých účastníkov a ich sprievod je pripravené občerstvenie a pre tých najrýchlejších aj odmeny.

Text: Jozef Drahovský