Legendárny Giacomo Agostini príde do Piešťan

Celosvetová prehliadka historických automobilov bude mať aj bohatý sprievodný program. Jeho hlavnou hviezdou je motocyklová legenda, 15-násobný majster sveta Giacomo Agostini. Slovensko navštívi prvýkrát.

FIVA World Rally Slovakia sa uskutoční 7. až 12. júna. Nad podujatím prevzal záštitu prezident Andrej Kiska. Hlavným miestom konania bude hotel Thermia Palace, ale majitelia veteránov z celého sveta si pozrú celý región.

Najznámejšou motoristickou osobnosťou, ktorej účasť organizátori potvrdili, je niekoľkonásobný motocyklový svetový šampión a víťaz 122 pretekov Grand Prix Giacomo Agostini. Pôvodne sa mal stretnúť s fanúšikmi na Kúpeľnom ostrove, ale svoje schopnosti predvedie aj na motorke. Bude to v sobotu 11. júna na piešťanskom letisku.

„Po letisku sa v ten deň budú spolu s Agostinim preháňať aj ďalšie osobnosti československej motocyklovej histórie na svojich veteránskych strojoch a to bude pre fanúšikov jedinečná príležitosť pripomenúť si nielen motocykle a jazdcov minulosti, ale aj samotné miesto, ktoré písalo najhrubším písmom históriu motoristického športu na Slovensku,“ informovala web stránka moto-cup.sk.

Zdroj: moto-cup.sk