Labutie jazero malo úspech, Dom umenia pritom strážilo množstvo policajtov

Po vystúpeniach v Českej republike odštartoval St. Petersburg Balet svoje turné na Slovensku. Už na prvom predstavení ich čakala vo veľkom predstihu vypredaná sála piešťanského Domu umenia, ktorý strážilo nezvyčajné množstvo policajtov. Podľa ich hovorkyne iba dozerali na bezproblémový priebeh podujatia.

St. Petersburg Balet odštartoval turné po Slovensku 5. októbra v Piešťanoch. Návštevníci vypredaného predstavenia sa však čudovali množstvu ozbrojených policajtov, ktorí sa pohybovali okolo Domu umenia. Niektorí z nich pritom boli v civile.

Že to súviselo s anonymným oznámením, ktoré sú na Slovensku v posledných mesiacoch časté, krajská hovorkyňa polície nepotvrdila.

„Polícia sa spolupodieľala na zabezpečení bezproblémového priebehu kultúrno- spoločenského podujatia. Nakoľko išlo o veľmi atraktívne predstavenie, polícia prijala potrebné bezpečnostné opatrenia,“ uviedla Mária Linkešová z Krajského prezídia Policajného zboru v Trnave.

Priebeh predstavenia však nič nenarušilo a diváci odmenili členov St. Petersburg Balet potleskom postojačky.

„Reakcie divákov v prestávke i po predstavení nám dokázali, že slovenské publikum má záujem o kvalitnú kultúrnu produkciu a výnimočné udalosti. Tešíme sa, že Labutie jazero, vizitka petrohradského baletného súboru, oslovilo divákov a prinieslo im nezabudnuteľný, a že kultúrne podujatia nepatria na Slovensku len do víkendového programu,“ povedal organizátor predstavenia Karol Jagoš z Trio Production.

Text: Martin Palkovič, tlačová správa organizátorov predstavenia Foto: Adam Harkabus