Kúpele pozývajú na vianočný program, na Silvestra bude aj cirkus

Tohtoročný vianočný program na Kúpeľnom ostrove bude v znamení rozmanitosti. Tadičné adventné koncerty a koledy spestrí aj country zábava, živý slovenský folklór a cirkusové vystúpenia.

Rozsvietením stromčeka na nádvorí Napoleonských kúpeľov sa začalo v Kúpeľoch Piešťany vianočné obdobie. V stredu, 10. decembra o 19.30 h. v Café Palace rozprúdi country zábavu obľúbený Váh River Band, 17. decembra zahrá Podjavorinský orchester ľudových nástrojov.

Každú nedeľu každú nedeľu bude kultúrny program sprevádzať aj zapaľovanie adventných sviečok v lobby hotela Esplanade. V nedeľu, 21. decembra o 20.00 h. sa môžu návštevníci kúpeľov tešiť na Českú mši vánoční v podaní Svatováclavského sboru Dolní Bojanovice.

V predvečer Štedrého dňa – v stredu 23. decembra – sa v Kongresovom centre o 19.30 h. uskutoční slávnostný vianočný koncert Zboru Konzervatória Bratislava. Zaznejú tradičné slovenské koledy, medzinárodné vianočné piesne, ako aj svetoznáme gospely Happy day, či Amazing grace.

Zlatou bodkou za koncertnou sezónou 2014 v Kongresovom centre bude Galaprogram hudobného telesa Interoperett Budapest, ktoré 30. decembra o 19.30 h. uvedie najznámejšie operetné árie svetových autorov Leharta, Kálmána, Straussa z Čardášovej princeznej, Cigánskeho baróna a Grófky Marice.

Kúpeľní hostia počas Silvestrovského pobytu v hoteli Splendid zažijú show so žonglérmi a orientálnymi tanečnicami. V hoteli Esplanade bude dokonca cirkus. Svoje kúsky predvedú klauni, bábkoherci, tanečníci a kaukliari a spolu s hosťami sa pretancujú do Nového roka na tanečnej párty v Retro Bare.

Hostia hotela Thermia Palace sa budú môcť rozlúčiť so starým rokom pri neopakovateľných melódiách francúzskeho šansónu a privítať príchod nového galaprogramom so živou hudbou. Zaujímavosťou je, že Nový rok 2015 privítajú hneď niekoľkokrát – podľa časových pásiem od Indie až po Kapverdy. Slovenský Nový rok oslávia o polnoci nášho času prípitkom priamo pred hotelom vo svetle pestrofarebného ohňostroja.

Text a foto: Tlačová správa SLK Piešťany (krátené)