Kúpalisko Eva otvoria v sobotu napoludnie

Cez víkend sa musia návštevníci jediného letného kúpaliska v Piešťanoch podeliť o veľký bazén s vodnopólistami, ktorí tam budú mať turnaj. Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí je vstupné polovičné. Kondičné plávanie začína až v pondelok.

Letná sezóna na Eve odštartuje v sobotu 1. júna o 12.00 h, v rovnakom čase otvoria kúpalisko pre verejnosť aj v nedeľu 2. júna. Klub vodného póla Kúpele Piešťany, ktorý má Evu v prenájme, o tom informoval na web stránke kupaliskoeva.com.

Prevádzkovatelia ďalej upozorňujú, že počas úvodného víkendu 85. sezóny sa koná vodnopólový turnaj. Verejnosť sa preto musí o veľký bazén podeliť so športovcami. V sobotu si pripomíname Medzinárodný deň detí, na vstupné preto bude platiť polovičná zľava.

Kondiční plavci môžu jediný 50 metrový bazén v našom regióne začať využívať až v pondelok 3. júna od 7.00 h.

Vstupné pre dospelých bude tento rok 5 eur, čo je o 20 centov viac ako vlani. Deti od 6 do 12 rokov, dôchodcovia a zdravotne ťažko postihnutí zaplatia 3,50 eur. Pre všetkých platia po 16.00 h zľavy podobne ako v minulých rokoch.

V máji, júni a septembri bude Eva otvorená od 11.00  do 18.00 h. Počas letných prázdnin od 10.00 do 19.00 h. Kondičné plávanie je denne od 7.00 do 8.00 h.

Kúpalisko vlastnia Slovenské liečebné kúpele Piešťany, s finančnou podporou radnice prostredníctvom oblastnej organizácie cestového ruchu Rezort Piešťany ho prevádzkuje Klub vodného póla Kúpele Piešťany. Tento rok by mala samospráva prispieť sumou 15-tisíc eur.

Text a foto: Martin Palkovič