Kúpalisko Eva: Havária si vyžiadala rozsiahlu opravu bazéna

Kvôli technickým problémom s vonkajším bazénom sa posunul začiatok letnej sezóny 2021, tentoraz chcú prevádzkovatelia legendárneho kúpalisku privítať verejnosť v tradičnom termíne – začiatkom júna.

Vyduté dno vonkajšieho 50-metrového bazéna vlani spôsobilo oneskorenie otvorenia Kúpaliska Eva. „Momentálne odstraňuje poškodenie v samotnom telese bazéna. Poškodené je dno bazéna. Rozsah opravy je pomerne značný. Zahŕňa stavebné páce, demontáž a montáž technológie v bazéne, laminovanie povrchov,“ vysvetlil v júni 2021 Ján Adamkovič z Klubu vodného póla Kúpele Piešťany.

Vodnopólisti kúpalisko už roky prevádzkujú na základe zmluvy so Slovenskými liečebnými kúpeľmi Piešťany, ktoré sú jeho vlastníkom. Aby predišli ďalším technickým problémom pred štartom letnej sezóny, pustili sa v zime do rozsiahlej rekonštrukcie dna vonkajšieho bazéna.

Od januára svojpomocne odstránili dve vrstvy, dohromady 120 m3 materiálu. „Rozsah rekonštrukcie sme museli už na začiatku rozšíriť približne o tretinu oproti pôvodnému plánu. Zistili sme totiž ďalšie nedostatky,“ hovorí Ján Adamkovič.

Po minuloročnom zistení zásadného poškodenia podložia vonkajšieho bazéna a dočasnej opravy tak aby mohla prebehnúť…

Posted by Kúpalisko Eva on Thursday, March 17, 2022

Ako bazén vyzeral v úvode tohto roka je vidieť na fotografiách zverejnených na facebookovej stránke Kúpaliska Eva. Ak to počasie dovolí, v najbližších dňoch bude nasledovať betónovanie a po ňom laminovanie. Tieto práce sú financované z tohto, čo kúpalisko počas letnej sezóny zarobí. Vodnopólistom pomôžu dodávatelia odkladom splatnosti faktúr. Všetko čo vedia a môžu, robia členovia klubu svojpomocne.

Je medzi nimi aj 79-ročný Ivan Kolárik. „Čo by som robil doma, ak môžem, rád prídem pomôcť. Udržuje ma to v kondícii, aby som opäť mohol zúčastniť majstrovstiev veteránov,“ hovorí vodnopólista, ktorý bol pri najväčších športových úspechoch KVP Kúpele Piešťany a už teraz sa teší na turnaje, ktoré bude Kúpalisko Eva v lete hostiť.

Text a foto: Martin Palkovič