Krízový štáb mesta: Vraciame sa do normálu

Bez obmedzení už budú otvorené všetky detské ihriská a mestské trhoviská sprístupnia v bežnom režime. Na dnešnom zasadnutí o tom rozhodol Krízový štáb mesta Piešťany na základe opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR.

Prekrytie horných dýchacích ciest bude aj naďalej povinné napríklad pri vstupe do budovy Mestského úradu Piešťany, ale aj do obchodov a prostriedkov hromadnej dopravy. Končí však povinnosť nosiť rúška v exteriéroch, zostáva už len odporúčanie mať ich pri styku s cudzími ľuďmi pri vzdialenosti menej než dva metre.

Ani v piešťanských školách nebude od 15. júna platiť obmedzenie počtu žiakov v triedach a počas posledného júnového týždňa budú môcť prísť do školy všetci žiaci základných aj stredných škôl.

Zrušené sú intervaly na presný čas príchodu do škôl a škôlok, deťom už nebudú musieť merať teplotu, končí povinnosť rodičia priniesť prehlásenie o zdravotnom stave dieťaťa.

K uvoľneniu prišlo aj pri prevádzke detských ihrísk – deti a rodičia tam už nemusia mať rúška, taktiež nie je obmedzený počet súčasne sa hrajúcich detí.

Na základe rozhodnutie Krízového štábu mesta Piešťany budú všetky detské ihriská, ale aj obe mestské trhoviská, fungovať od 11. júna v bežnom režime, bez doterajších obmedzení.

Text: Martin Palkovič Zdroj: piestany.sk