Krakovany pozývajú na Jesenné slávnosti

Krakovany už tradične ožijú pestrou jeseňou a jesennými záhadami a krásami. Už po 13-krát sa tu totiž počas nastávajúceho víkendu budú vonku, v záhrade kultúrneho domu, konať Jesenné slávnosti.

Slávnostné otvorenie výstavy bude v sobotu 19. septembra 2015 o 15:00 hod. Aby návštevníkom výstavy bolo v Krakovanoch príjemne a veselo, organizátori – Miestna skupina Slovenského Červeného kríža Krakovany – pripravili vystúpenie dychovej hudby v sobotu a v nedeľu, vždy o 15:30 hod. Muzikanti z dychovej hudby Lieskované z Nového Mesta nad Váhom v sobotu a z Roviny z Veľkých Kostolian zabavia hostí výstavy svojim spevom a kto bude mať chuť, aj tanečný parket bude k dispozícii.

Nuž a aby nik nezostal hladný a smädný, organizátori pripravili širokú paletu tradičných jedál ako obilninové a strukovinové kaše starých materí, guláše rôzneho druhu ako aj živánsku. Ponúkaná bude aj miestna špecialita, a to krakovanský prdkáč. Je to fazuľový guláš a je vynikajúci. A keďže je sezóna burčiakov, ani ten nemôže na jesennej výstave v Krakovanoch chýbať!

A na čo sa môžu hostia výstavy ešte tešiť? V celom areáli záhrady kultúrneho domu bude naaranžovaných a humorne i esteticky dotvorených množstvo záhradných exponátov od ovocia a zeleniny, cez rôzne kvetové dekorácie, dobroty zo špajze až po záhradné doplnky ako tie najbežnejšie reprezentované hrabľami, rýľmi a motykami, vedrami a táčkami, až po tie dekoratívne ako domčeky, sošky a rôzne iné… A vďaka spolupráci s Výskumným ústavom rastlinnej výroby Piešťany sa dozvedia, aký je príbeh pšenice a prečo sa dnes jej miesto v našom jedálničku tak

Všetkých do Krakovian pozývame! Tradičná jesenná výstava v príjemnom prostredí záhrady kultúrneho domu Vám iste prinesie príjemné spestrenie počas víkendových chvíľ. Na chvíľu sa môžete zabaviť s priateľmi a známymi pri dobrom poháriku vína, piva, či burčiaku. Ochutnať môžete náš vynikajúci prdkáč alebo chutné a nefalšované kaše, čo kedysi varili naše babky, a my ich dnes už len tak ľahko nemáme kde ochutnať. A iste si nájdete na výstave aj inšpiráciu na jesennú výzdobu, ktorá Vám v dome alebo vonku za oknom vykúzli na tvári milý úsmev a spomienky na slniečko a teplo.

Všetci ste v Krakovanoch na jesennej výstave vítaní. A v pondelok v popoludňajších hodinách vítame deti z materských a základných škôl. Môžu sa prísť pozrieť, ako v Krakovanoch naaranžovali Ferda Mravca a jeho kamarátov na tekvicovom dvore.

Text a foto: Michaela Havrlentová

Inzercia