Krajskí poslanci odvolali riaditeľov, je medzi nimi aj Vladimír Krupa

Dlhoročný riaditeľ Balneologického múzea Imricha Wintera sa bude musieť, podobne ako ďalší, uchádzať o túto pozíciu vo výberovom konaní. Trnavský samosprávny kraj (TTSK) zavádza 5-ročné funkčné obdobie pre riadiacich pracovníkov inštitúcií, ktoré zriaďuje.

O odvolaní 14 riaditeľov kultúrnych inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti župy dnes rozhodli krajskí poslanci. Je medzi nimi aj Vladimír Krupa (na snímke s nedávno zosnulým historikom Pavlom Dvořákom), ktorý vedie Balneologické múzeum Imricha Wintera od roku 1993.

Pre zpiešťan.sk povedal, že za 26 rokov sa zúčastnil dvoch výberových konaní na post riaditeľa múzea a zapojiť sa chce opäť.

Župa prostredníctvom tlačovej správy informovala, že výberové konania prebehnú do 30. júna. Členmi komisií majú byť odborníci.

Odvolaním vedúcich pracovníkov kultúrnych inštitúcií zavádza TTSK ich 5-ročné funkčné obdobie.

„Je to nový systémový prvok, ktorý zabezpečí, aby sa naše inštitúcie rozvíjali a zároveň vytvárame prirodzený tlak, aby riaditelia, po uplynutí 5 rokov, museli podať odpočet toho, čo v inštitúcií urobili a zároveň predstaviť nové vízie a nápady,“ povedal župan Jozef Viskupič.

Balneologické múzeum Imricha Wintera pravidelne poriada výstavy s veľkou návštevnosťou. Zabezpečuje reštaurovanie umeleckých diel, mapuje kúpeľné lokality po celom Slovensku a na konte má aj bohatú publikačnú činnosť. Najnovšie vydalo knihu s názvom Piešťany vo fotografii, ktorej prezentácia je naplánovaná na štvrtok 14. februára v kultúrno-spoločenskom centre Fontána. Začiatok je o 16.30 h.

Text a foto: Martin Palkovič