Kraj opraví v Piešťanoch a okolí cesty za 3 mil. eur

Najväčšou investíciou Trnavského samosprávneho kraja v okrese Piešťany je oprava Krajinského mosta a časti cesty v obci Banka. Bude stáť približne 2 mil. eur. Ďalší milión pôjde na cesty pri Trebaticiach a Krakovanoch.

Trnavský župan Jozef Viskupič informoval zástupcov samospráv okresu Piešťany o plánovaných investíciach dnes v piešťanskej mestskej knižnici. Župa dá v tomto roku takmer 3 mil. eur do ciest, ďalší milión eur je vyhradený na rekonštrukciu škôl. Novú elektronickú požiarnu signalizáciu bude mať objekt Vily dr. Lisku, kde sú výstavné priestory Balneologického múzea Imricha Wintera.

„Okres Piešťany dostane tento rok významné investície do ciest a školstva. Trnavská župa opraví z vlastných zdrojov úseky ciest Trebatice – Borovce a Krakovany až po hranicu kraja. Z prostriedkov EÚ zrekonštruujeme úsek cesty Banka vrátane Krajinského mosta v Piešťanoch,“ povedal Trnavský župan J. Viskupič.

Pre prvé dva spomínané úseky TTSK aktuálne pripravuje projektové dokumentácie. Proces výberu dodávateľa rekonštrukcie spodnej časti Krajinského mosta a úsek cesty v obci Banka je takmer ukončený, ešte prebieha kontrola. Stavebné práce by v tomto prípade mali začať v najbližších mesiacoch, most kvôli nim nebude uzatvorený.

Náklady na opravu Krajinského mosta predstavujú čiastku približne 2 mil. eur a budú hradené z fondov Európskej únie.

Cesta na Havran však medzi investíciami na tento rok nie je. Aj na ňu chce župa získať eurofondy.

Viac ako milión eur dá TTSK na opravu a modernizáciu školských budov v piešťanskom okrese. Najvýznamnejšou investíciou bude rekonštrukcia strechy SOŠ záhradnícka Piešťany.

Ďalších 100-tisíc eur pôjde na opravu výťahu v budove Hotelovej akadémie Ľ. Wintera. Za podobnú sumu zateplia aj jeden z objektov Strednej odbornej školy v Rakoviciach.

Text a foto: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa – TTSK