Kostoly, kiná a divadlá otvoria v pondelok 16. novembra

Pandemická komisia schválila otvorenie kostolov, kín a divadiel, ale naplnené budú môcť byť iba do polovice svojej kapacity. Informoval o tom predseda vlády Igor Matovič prostredníctvom svojho Facebooku.

Po mesiac trvajúcom zákaze hromadných podujatí sa v pondelok 16. novembra budú môcť otvoriť kinosály, divadlá, ale aj kostoly. Naplnené budú môcť byť iba do polovice svojej maximálnej kapacity. Podľa premiéra Igora Matoviča dnes takýto návrh schválila pandemická komisia.

Ľudia budú môcť taktiež navštíviť fitness centrum alebo plaváreň, ale iba v maximálnom počte 6 osôb, resp. jedna osoba na 15 metrov štvorcových.

Predseda vlády ďalej informoval, že komunitné testovanie, o ktorom hovoril na začiatku týždňa, sa neuskutoční. Aj naďalej však budú musieť zostať zatvorené vnútorné priestory reštaurácií a iných zariadení verejného stravovania. Bez divákov sa môžu opäť hrať zápasy Slovenskej hokejovej ligy a 1. futbalovej ligy.

Podľa vyjadrení zástupcov piešťanských kultúrnych inštitúcií, ktorých sme oslovili, nie je technicky možné ihneď v pondelok 16. novembra privítať návštevníkov, ale v priebehu týždňa budú zverejnené informácie o programe na najbližšie dni.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič