Koncert Vrbovských víťazov v piešťanskej Starej lekárni

Platforma Koncert na lavičke v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom Piešťany prinášajú v nedeľu 9. mája o 21:00 h online koncert z priestorov výstavnej siene Stará lekáreň.

Koncert na lavičke je projekt, s ktorým môžete podporiť svoje obľúbené kapely, hudobníkov a interpretov. Maloformátové koncerty, nahrávané vo vysokej kvalite zvuku a obrazu, tak že hudbu vnímate úplne zblízka. Uvidíte svojich obľúbených interpretov tak zblízka, ako ich môžu vidieť väčšinou len ich dobrí kamaráti. Po každom koncerte vás ešte čaká živý rozhovor s umelcami cez chat a video. Tu im môžete vyjadriť podporu, niečo sa opýtať a oni vám budú odpovedať a komentovať vaše príspevky.

Lístky na podujatie je možné zakúpiť na internetovej stránke koncertnalavicke.sk.

Vrbovskí víťazi vznikli okolo roku 2000 a môžeme ich charakterizovať ako hudobno-pracovnú skupinu hrajúcu svoj vlastný hudobný štýl – priemyselný folklór. Každú pieseň hrajú na inom, doma vyrobenom, hudobnom nástroji, ktorý vyrába pán Andrej Jobus z Vrbového osobne.

Priestor výstavnej siene v Starej lekárni prezentuje úžitkové umenie aj voľnú tvorbu prevažne slovenských autorov a autoriek s dôrazom na kvalitu vystavovaných diel.

Stará lekáreň sa nachádza na pešej zóne v centre mesta Piešťany od roku 1826. Dnes spadá pod inštitúciu Mestského kultúrneho strediska. Po dlhých rokoch a zmenou vedenia prešiel zanedbaný interiér objektu postihnutý kancelárskymi prerábkami 90.rokov výraznou obnovou. Dnes dýcha sviežim dizajnom a každé z ponúkaných výtvarných diel je nielen pekným interiérovým či úžitkovým doplnkom, ale aj dobrou investíciou.

Prechádzkou po pešej zóne v kúpeľnom meste upúta priestor vašu pozornosť hneď zvonka – má najstarší dochovaný secesný výklad s pôvodnými plagátmi Starej lekárne. Výstavná sieň je otvorená utorok- piatok od 10:00- 18:00 hodiny, sobota 10:00- 16:00 hod.

Zdroj: Tlačová správa MsKS Piešťany / piestany.sk