Kocurice: Chodník postavili tak, že ničí cestu

Z obyvateľov Kocuríc cítiť hnev a rezignáciu. Po zmenách vo vedení radnice čakali riešenie svojich problémov. Dostali iba nový chodník, po výstavbe ktorého sa rýchlo ničí cesta. Mimoriadne výnosy z daní radnica v tejto mestskej časti investovať neplánuje.

Keď naprší, musia Kocuričania nastupovať na autobus z obrovskej kaluže vody. Krátko od autobusovej zastávky končí nový chodník, ktorý mohol tento problém riešiť. Mesto niekoľko stoviek eur navyše nenašlo.

Ale to je iba jeden z problémov obyvateľov miestnej časti. Vedenie radnice upozorňujú na zlé riešenie celej výstavby nového chodníka. Medzi ním a cestou je široký pás hrubého štrku, ktorý slúži na odvodnenie vozovky. Tá sa však následkom takejto stavebnej úpravy začala rozpadávať.

Cestu využívajú nákladné autá a ťažké stroje. Podľa miestnych k jej veľmi zlému technickému stavu môže prispievať aj vysoká spodná voda.

Výsledkom výstavby chodníka za 61-tisíc eur teda je, že čoskoro bude nutné postaviť aj novú cestu. Ľudia však neveria, že sa toho dočkajú. Od poslancov a vedenia radnice totiž počúvajú iba sľuby.

Keď v októbri minulého roka Kocurice navštívil primátor Miloš Tamajka, prisľúbil nápravu problémov okolo nového chodníka: „Takto to určite nenecháme, už teraz máme na stole dve alebo tri možnosti, ako problém vyriešiť – a teraz už dúfam k spokojnosti obyvateľov.“

Odvtedy sa však podľa miestnych nič neudialo. Sú sklamaní aj z toho, že na nich radnica zabudla pri prerozdeľovaní vyše 400-tisíc eur, o ktorých použití rozhodnú poslanci v stredu 27. júla.

Mimoriadne výnosy dane z príjmov chce samospráva investovať výhradne na území Piešťan. Na necelých 300 obyvateľov Kocuríc ich volení zástupcovia opäť zabudli.

Kocurice-chodnik_2 Kocurice-chodnik_1

Text a foto: Martin Palkovič