Knižnica pozýva do Elektrárne na sériu podujatí pre deti

Mestská knižnica Piešťany v rámci projektu Vitajte v našom svete pripravila spolu s Elektrárňou Piešťany rôzne aktivity, cieľom ktorých je integrácia zdravých a handicapovaných detí, mládeže a dospelých.

V priebehu augusta 2017 sa v priestoroch Elektrárne Piešťany na Staničnej ulici 51 uskutočnia štyri rôzne podujatia – divadelný workshop, klauniáda, divadlo a dokonca aj muzikoterapia.

Čo prezrádza rómske zrkadlo

Jedna múdrosť starých Rómov vraví: „Ak chceš prispôsobiť niekoho svojmu obrazu, pozri sa najskôr do zrkadla, ako vyzeráš.“

Pozývame vás na podujatie nazvané O rómskom zrkadle, ktoré sa uskutoční v priestoroch Elektrárne Piešťany vo štvrtok 10. augusta 2017 o 10.00 h. Po divadelnom predstavení je pre detských účastníkov pripravený aj workshop.

Podarí sa rytierovi nájsť šťastie?

Divadelné predstavenie Rytierska cesta za šťastím síce bude o boji rytiera k dosiahnutiu šťastia, ale aj o chrabrosti a odvahe. Tieto vlastnosti boli potrebné nielen v stredoveku, ale sú dôležité aj v dnešnej dobe.

O čom je tento príbeh? Rytier putuje cestou – necestou, až prichádza na zámok, kde býva krásna princezná. Jej priazeň si však musí získať svojím umom, chrabrosťou a odvahou v rytierskom turnaji. Či to šťastie naozaj nájde, dozvieme sa v piatok 11. augusta 2017 o 10.00 h. v Elektrárni Piešťany. Na stretnutie s detskými divákmi sa tešia herci Teátra komika, Adrián Ohrádka a Roman Mihálka. A vraj nebudú chýbať ani žongléri a akrobati.

Klaun Adyno potrebuje pomôcť s čarovnými bublinami

Každý z nás má vo svete svoje vlastné miesto. Klaun Adyno nájde jedného dňa na svojom cirkusovom dvore obrovský neporiadok. Ihneď sa dá do upratovania a povie si, že veciam nájde to správne miesto. Zatiaľ, čo upratuje, z vedra sa začnú vznášať magické bublinky, ktoré prerastú do kolosálnych tvarov. A hoci bude mať svojho pomocníka, bez pomoci divákov sa nezaobíde. Tak čo, prídete mu pomôcť?

Klaun Ady a jeho Čarovné bubliny budú očakávať príchod detí v utorok 15. augusta 2017 o 10.00 h v Elektrárni Piešťany.

Muzikoterapia s klauniádou a Divadlom Úsmev

Herečka a hudobníčka Sisa Michalidesová bola nedávno hosťom našej knižnice počas podujatia Piešťany čítajú deťom. Je autorkou projektu Veľkí herci spievajú malým deťom, ktorý vznikol pôvodne pre deti s onkologickým ochorením. Piesne dostali aj podobu divadelnej klauniády. A práve divadelná klauniáda s pesničkami v podaní Divadla Úsmev bude tou pravou muzikoterapiou, ktorá sa uskutoční v sobotu 26. augusta 2017 o 10.30 h v priestoroch Elektrárne Piešťany.

Mestská knižnica mesta Piešťany spolupracuje s Elektrárňou Piešťany už od jej otvorenia po rekonštrukcii v roku 2014. Za toto obdobie sme pre verejnosť pripravili viacero úspešných spoločných projektov (podujatia k festivalu Zázračný oriešok, výstavy, workshopy, divadielka a pod.).

V tomto roku sa naša spolupráca zintenzívnila aj vďaka ústretovosti programovej riaditeľky Elektrárne Blanky Berkyovej. V apríli 2017 sme v priestoroch Elektrárne uskutočnili viaceré podujatia 34. ročníka festivalu Dni detskej knihy.

Ohlasy odbornej a širokej verejnosti na tieto festivalové akcie nás utvrdili v tom, že táto spolupráca má zmysel a svoje opodstatnenie, čo ocenila aj Blanka Berkyová: „Toto podujatie potvrdilo naše plány a vízie, že literatúra, detská tvorba a všetko, čo sa týka kníh, patrí do tohto priestoru. S kolegami máme pripravené zaujímavé formáty, na ktorých by sme veľmi radi spolupracovali s knižnicou mesta Piešťany.“

V júni dostala naša spolupráca ďalšiu podobu vo forme „ekovýchovného“ koncertu k projektu Les ukrytý v knihe. Tohto podujatia sa zúčastnilo takmer 140 detí!

Zdroj: Tlačová správa/Mestská knižnica mesta Piešťany Ilustr. foto: Elektrárňa Piešťany