Klubu FBC Páv sa darí, záujem o florbal rastie

Florbalová sezóna piešťanských pávov sa prehupla do druhej polovice. Prinášame zhodnotenie jej priebehu.

„Našou najmladšiu kategóriou je staršia prípravka. Od začiatku sezóny spravili veľký pokrok a je vidno, že florbal ich baví a stáva sa ich súčasťou. Postupne prichádzajú výhry a niekedy aj prehry, ale to k športu patrí. Pevne veríme, že čím viac zápasov budú hrať, tým viac skúseností získajú. Florbal sa dostáva viac do popredia, čoho dôkazom je aj nárast záujmu detí,“ zhodnotil výkony prípravky hlavný tréner Michal Srnec.

Súťaž starších žiakov hrá FBC Páv Piešťany s hráčmi a hráčkami, ktorí sú o dva roky mladší, ako je strop tejto vekovej kategórie. „Napriek tomu sme viac ako dôstojný súper každého tímu. Odrazom toho je tretia priečka v tabuľke a boj o postup na majstrovstvá Slovenska,“ pokračoval M. Srnec.

Najväčšiu radosť robia piešťanským florbalistom dorastenci, ktorí majú túto sezónu výbornú formu a ešte ani raz neprehrali.

„V tabuľke sme na prvom mieste, ktoré nám zaručuje postup na majstrovstvá Slovenska. Ešte je však pred nami ďalších desať zápasov a liga je vyrovnaná, takže ku všetkému musíme pristupovať aj naďalej zodpovedne, tvrdo trénovať a ísť za naším cieľom,“ dodal hlavný tréner.

Pozitívom je oživenie seniorského mužstva, ktoré minulú sezónu po vypadnutí z 1. ligy nenastúpilo v žiadnej súťaži. Starí harcovníci zostali klubu verní a doplnení o juniorov vytvorili skvelú partiu. Napriek niekoľkým zaváhaniam si dva zápasy pred koncom základnej časti zabezpečili prvenstvo v tabuľke, čo znamená, že do bojov o medaily a prípadnú baráž o postup do vyššej súťaže zasiahnu v semifinále.

Cieľom klubu je postup juniorského družstva do extraligy prostredníctvom baráže, kde sa chlapci stretnú s víťazmi regionálnych líg a dvomi družstvami z extraligy.

Ocenením práce trénera Michala Srnca bolo jeho zaradenie do štábu Komisie vzdelávania a talentovanej mládeže Slovenského zväzu florbalu, kde asistuje pri výbere reprezentantov, ktorí by mali tvoriť jadro reprezentácie.

Text: Stanislav Drabant Foto: Martin Palkovič