Klub Kajak a Kanoe Piešťany obsadil v silnej konkurencii tretie miesto

Rýchlostná kanoistika má za sebou ďalšie preteky zaradené v Slovenskom pohári. Po studených a upršaných májových dňoch sa za slnečného počasia 18. mája v Štúrove pod Ostrihomskou bazilikou na rieke Dunaj konal Jungov memoriál, kde sa pretekalo na 4000 metrových tratiach vo veku od 13 rokov.

Tí mladší sa popasovali s tečúcim Dunajom na 2000 metrových tratiach. Pretekov sa zúčastnilo vyše 300 pretekárov z 21 klubov. Okrem Slovákov tu štartovali pretekári z Maďarska, Srbska a Slovinska. Klub Kajak – Kanoe Piešťany vyslal 22 pretekárov, ktorých povzbudzovali tréneri Marcela a Róbert Erbanovci. Klub skončil v celkovom hodnotení na krásnom treťom mieste za druhými Novákmi a víťazným Komárnom.

Najúspešnejší boli kadeti, ktorí v K1obsadili všetky pódiové umiestnenia. Zlato získal Daniel Rybanský, striebro Matej Današ a bronz Viktor Samuel Podhradský. Na peknom piatom mieste dopádloval Daniel Ragula. Táto kategória bola najpočetnejšia a pretekalo v nej až 31 kajakárov. O ďalšie úspechy sa postarali :

Romana Švecová – I. miesto v K1 – 14. ročné dievčatá

Peter Kizek – I. miesto v C1 juniori

Hana Gavorová – II. miesto v K1 – 14. ročné dievčatá

Michal Szobolovszký – II. miesto v C1 kadeti

Tamara Balážová – II. miesto v C1 kadetky

Ďalšie body pre klub vypádlovali kajakári: Michal Jurčo, Lukáš a Martin Chalásovci, Tatiana Trakalová, Simona Božíková a kanoisti – Alexander Droždiak s Dušanom Hladkým.

Budúci víkend čaká Piešťancov Medzinárodná regata kadetov, juniorov a U 23, ktorej sa zúčastní 15 štátov. Medzi tie najvzdialenejšie patrí Hongkong a Austrália.

Text a foto: Kajak – Kanoe Piešťany