Klaus Pilz bude šéfom hotelu Thermal v Karlových Varoch

Do funkcie ho osobne uvedie český minister financií Andrej Babiš. Nový riaditeľ štátneho hotela Thermal vzišiel podľa jeho slov z otvoreného výberového konania. Pomohla mu aj skúsenosť z Piešťan.

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo pre štát vlastnenú spoločnosť angažovať ďalšieho mimoriadneho odborníka. Pán Pilz zbieral hoteliérske skúsenosti po celom svete, je držiteľom ocenenie Hoteliér roka 2004 v Českej republike a medaile Trnavského samosprávneho kraja za prínos k rozvoju cestovného ruchu,“ povedal Andrej Babiš. Hlavnou úlohou nového riaditeľa bude podľa jeho slov zlepšiť ekonomický potenciál hotela.

„Hotel Thermal nie je iba významným kúpeľným hotelom, ale i jediným kongresovým centrom v regióne. A napríklad v tejto oblasti vidím nevyužitý potenciál,“ povedal Klaus Pilz.

V Piešťanoch pôsobil takmer desať rokov. V septembri sa podľa oficiálneho stanoviska kúpeľov dohodol na odchode so zástupcom akcionárov Levom Novobilským, ktorý šéfuje kúpeľom Mariánské Lázne a bol poverený aj dočasným riadením v kúpeľoch Piešťany a Smrdáky.

Zdroj: Tlačová správa MF ČR Foto: Martin Palkovič