Kino Fontána má konečne nové sedačky

Po štrnástich rokoch fungovania zrekonštruovaného kina nechalo Mestské kultúrne stredisko Piešťany vymeniť 262 sedadiel. Vynovené hľadisko si prví diváci užijú vo štvrtok 31. augusta.

Fontána je jedným z mála mestských kín s kvalitným obrazom aj zvukom, filmovým fanúšikom však v posledných rokoch kazili zážitok opotrebované sedačky.

Nepohodlné sedenie by malo byť od najbližšieho premietania minulosťou. Mestské kultúrne stredisko získalo dotáciu z Audiovizuálneho fondu a na rekonštrukciu hľadiska prispelo aj z vlastnej rezervy.

„Kompletná výmena stála 48 470 eur bez DPH. Polovicu z tejto sumy uhradil Audiovizuálny fond, čiastkou 10-tisíc eur prispela radnica a zostatok sme zaplatili z nášho rezervného fondu,“ informovala riaditeľka MsKS Marta Jurčová. Celková cena rekonštrukcie bola 58 164 eur.

Podľa M. Jurčovej ide o moderné sedačky od renomovaného výrobcu. „Sú z tvrdeného plastu, bez drevenej konštrukcie. Ich šedo-modrá farba korešponduje s interiérom nášho kina.“

Firma Kinoexport začala s výmenou pred týždňom, premietania to však takmer neovplyvnilo. Kino vynecháva iba dnešný filmový klub.

Prví diváci vyskúšajú kompletne vynovené hľadisko vo štvrtok 31. augusta 2017. Detské predstavenie (Hurvínek a kúzelné múzeum) začína o 15.30 h. O 17.30 a 20.00 h je na programe historická dráma Tulipánová horúčka.

Text: Martin Palkovič Foto: Kino Fontána