Karatisti z klubu Seigokan získali na majstrovstvách Európy cenné kovy

V dňoch 15 až 17. júna 2018 sa konali Majstrovstvá Európy v Šhito ryu v talianskom meste Chieti. Slovensko mohli reprezentovať pretekári, ktorí si zabezpečili postup z Majstrovstiev SR v Shito ryu. Z piešťanského klubu Seigokan to boli: Pavol Cséfalvay, Filip Suchý, Samuel Potrok a Šimon Prievozník.

Každý z nich súťažil v kumite. Pridali sa k početnému tímu viac ako deväťdesiatim reprezentantom Slovenska, ktorí na ME Shito ryu 2018 bojovali o medaile. Priamo na súťaži prišlo k viacerým nepredpokladaným zmenám, o ktorých sa slovenská výprava dozvedela až na mieste.

Zmeny boli v organizácii súťaže ako i v pravidlách. Bolo sa treba rýchlo prispôsobiť.

Po dlhých, únavných a vyčerpávajúcich eliminačných zápasoch si karatisti zo Seigokan priniesli domov dve medaile.

Striebornú si, po výbornom finálovom zápase v kategórii kumite 10-11r do 30kg s Rumunom Octaviánom Belicaru, odniesol domov Pavol Cséfalvay.

Bronz sa po náročných zápasoch podarilo získať Filipovi Suchému. Veľmi tesne a dosť nešťastne unikol ďalší bronz po nejasných verdiktoch rozhodcov Šimonovi Prievozníkovi.

Samuel Potrok si získal srdcia rozhodcov nielen perfektným trojbodovým prehodom súpera, ale i mnohými diae technikami, keď zabodoval skôr ako jeho súperi, avšak do boja o medailové pozície to nestačilo.

Zo štyroch súťažiacich stáli na stupni víťazov dvaja, ďalší bol k nemu obrovsky blízko a posledný predvádzal na tatami fenomenálne športové umenie.

Celý tím Seigokan bol s výsledkami skutočne veľmi spokojný.

Ďakujeme za skvelú reprezentáciu klubu, Slovenska, ale aj vzorovú ukážku nádherného olympijského športu akým karate bez pochyby je.

Text: Michal Babiar Foto: Rastislav Potrok a Ján Prievozník