Karatisti Seigokan na medailových priečkach

V sobotu 7. mája sa konali v Bratislave majstrovstvá Slovenska v karate pre deti od 12 do 17 rokov.

V tejto najvyššej súťaži mal Seigokan Piešťany svojich štyroch zástupcov. Jediného na súťaž kata – Ján Drahovský a troch na kumite: Matej Filus, Alex Marcius a Peter Bolebruch. I po výborných výkonoch a náročných bojoch sa tentokrát nepodarilo stáť na stupni víťazov nikomu.

Nasledujúci deň sa v NTC Bratislava konala ďalšia súťaž, tentokrát pre mladšiu časť súťažného tímu karate – Slovenský pohár detí a žiakov.

Na Slovenský pohár si prišli porovnať svoje výkony s karatistami celého Slovenska aj mladí karatisti Seigokan: Ninka Bolebruchová, Martin Verčimák, Maxim Kollár a Alex Marcius. Zo štyroch súťažiach sa podarilo získať veľmi cennú medailu až trom!

Maxim Kollár sa v kata mladší žiaci 8-9 rokov začiatočníci dostal do finále, kde získal druhé miesto.

Martin Verčimák získal vo veľmi tvrdej konkurencii v kategórii kata starší žiaci 10-11 rokov pokročilí, tretie miesto. A Ninka Bolebruchová si v kumite staršie žiačky 10-11 rokov nad 40kg začiatočníčky vybojovala tretie miesto.

Karate klub Seigokan sa venuje deťom od predškolského veku (od 6r.) až po dospelých karatistov. Ide o náročný a dlhodobý tréningový proces, ktorého výsledky sú vidieť až po rokoch cieľavedomej práce trénerov a členov klubu. Všetky vekové kategórie získavajú okrem dobrej kondície a schopností dobrého bojovníka, možnosť porovnať si svoje sily na súťažiach doma i v zahraničí. Sme veľmi radi, že naši členovia majú výsledky na ktoré sú hrdí nielen samotní karatisti a tréneri, ale i rodina a široká verejnosť. Ďakujeme všetkým za podporu!

Text a foto: Michal Babiar