Karate: Šimon Prievozník získal v Budapešti striebro

V sobotu 9. novembra sa v Budapešti konala významná medzinárodná súťaž s názvom Hungarian Open Grand Prix 2019.

O cenné kovy bojovalo viac ako 800 súťažiacich zo 114 klubov z jedenástich štátov medzi ktorými boli i pretekári z Alžírska. Okrem domácich súťažiacich mali najväčšie zastúpenie karatisti zo Slovenska. Z nich veľkú časť tvorila reprezentácia kadetov a juniorov Slovenska, pretože to bola nominačná súťaž na majstrovstvá Európy kadetov, juniorov a U21.

Nechýbal ani člen piešťanského karate klubu Seigokan Šimon Prievozník, ktorý súťažil v kategórii kumite kadeti do 70 kg. Svojim súťažným prejavom ukázal, že sa v Piešťanoch trénuje kvalitné karate.

Po úspešne zvládnutých vyraďovacích zápasoch sa prebojoval až do finále. Tým dokázal, že patrí medzi najlepších slovenských karatistov. Nevypustil ani náročný, finálový zápas. Oveľa skúsenejšiemu súperovi zo Slovenska, reprezentantovi SR, účastníkovi Majstrovstiev sveta 2019, nedaroval ani jednu sekundu.

Po veľmi intenzívnom a náročnom zápase si Šimon Prievozník vybojoval v kumite kadeti do 70 kg striebornú medailu. Úspech na prestížnej súťaži je veľkou radosťou nielen pre trénera, ale i pre celý klub Seigokan.

Text a foto: Seigokan Piešťany