Kanoistika: V Piešťanoch sa predstavia najlepší slovenskí reprezentanti

Sezóna rýchlostných kanoistov sa pomaly blíži ku svojmu medzinárodnému vrcholu – MS v Miláne, ale ešte predtým prežijeme vrchol sezóny na domácej vode. Od piatku 7.  do nedele 9. augusta sa v Piešťanoch uskutočnia majstrovstvá Slovenska, ktoré budú prehliadkou toho najlepšieho, čo doma aktuálne máme.

Predstavia sa seniorskí reprezentanti, ktorí sú v príprave na MS v Miláne a preveria svoju aktuálnu výkonnosť. Popri nich, samozrejme, aj slovenská špička v mládežníckych kategóriách vrátane účastníkov nedávnych MS juniorov a U23 v Montemore.

„Ospravedlnenku dostala štvorica Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka, Denis Myšák, teda posádka K2 a K4, ktorá sa pripravuje v maďarskom Szolnoku v silnej medzinárodnej kajakárskej spoločnosti. Veríme, že táto príprava chlapcov nasmeruje k rovnako dobrým výsledkom ako vlani, keď Erik Vlček s Jurajom Tarrom získali po záverečnej príprave v Szolnoku dvojnásobný titul majstrov sveta,“ povedal športový riaditeľ Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky Filip Petrla.

V piatok sa bude od 10.00 bojovať na 200 m, v sobotu sú na programe boje o medaily na 1000 m a v nedeľu na 500 m. Po oba dni sú na programe rozjazdy už od 8.30.

Dianie na šampionáte môžete sledovať na stránkach www.canoe.sk, alebo na facebookovom profile.

Text: Prokop Slováček Ilustr. foto: Martin Palkovič