Kandidátom Kotlebovcov na trnavského župana je Martin Beluský

Rodák z Piešťan Martin Beluský ohlásil kandidatúru na brífingu pred budovou Trnavského samosprávneho (TTSK) kraja po boku Mariana Kotlebu – predsedu strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

V župných voľbách, ktoré sa konajú 29. októbra spolu s komunálnymi, kandiduje na funkciu predsedu TTSK Martin Beluský, ktorý je aktuálne poslancom Národnej rady SR a podpredsedom ĽSNS. Na brífingu povedal, že obyvateľom Trnavskej župy chce ponúknuť svoje skúsenosti – v minulosti pôsobil ako riaditeľ Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja, bol tiež generálnym riaditeľom Banskobystrickej regionálnej správy ciest.

„Samosprávne kraje za posledných osem rokov zažívajú naozaj veľmi veľký hospodársky rast, daňové príjmy im narástli takmer dvojnásobne. Tu v Trnavskom samosprávnom kraji za posledných osem rokov sa príjmy zvýšili o viac ako 60 mil. eur avšak žiadne kompetencie ani povinnosti samosprávnemu kraju nepribudli,“ povedal dnes (16. júna) M. Beluský s tým, že chce prísť s návrhmi na optimalizáciu procesov, aby TTSK poskytoval občanom efektívne služby.

Martin Beluský je druhým oficiálne známym kandidátom, ktorý sa koncom októbra bude uchádzať o post predsedu TTSK. V piatok 10. júna oznámil zámer kandidovať Martin Červenka – viacnásobný starosta obce Ratkovce, člen predsedníctva Združenia miest a obcí Slovenska.

Text: Martin Palkovič

Foto: Lukáš Grinaj