Kabát potvrdil účasť na Topfeste, prídu aj Wanastowi Vjeci

Medzi potvrdenými účinkujúcimi najväčšieho slovenského rockového festivalu sú najnovšie aj české hudobné stálice. Rockové skupiny vystúpia na Topfeste 2016, ktorý sa uskutoční v prvý júlový víkend na letisku v Piešťanoch.

Predstaviť si Topfest bez Kabátu je takmer nemožné, obľúbená česká kapela už priamo na festivale vystúpila 11-krát a naposledy hlavičkou Topfestu odohrala aj svoj jediný koncert na Slovensku. Pepa Vojtek a spol. potešia fanúšikov aj na 13. ročníku festivalu.

„To, že Kabáti u nás hrajú od úplných začiatkov festivalu, nie je náhoda a veľmi si to ceníme. Pomohli nám vytvoriť dušu Topfestu a zároveň si chalani za ten čas slovenské publikum veľmi obľúbili, čo je logické. Tešíme sa, že opäť medzi nami nebudú chýbať a že ich ohlasujeme medzi prvými – určite sa postarajú o skvelú šou – tak, ako to vedia iba oni,“ povedal Dušan Drobný šéf organizačného tímu Topfestu.

O tom, že je Kabát stále v špičkovej forme, svedčí aj úspešné tohtoročné Open Air turné po Českej republike, ktoré navštívili desaťtisíce priaznivcov. Skupina, ktorá má na konte sedem víťazstiev v ankete Český slávik, tento rok navyše predstavila svoj dlho očakávaný nový album Do pekla / do nebe. U hudobných kritikov aj poslucháčov naň prevažujú vysoko pozitívne hodnotenia. V prípade Kabátu ide už o jedenástu štúdiovku počas vyše 25-ročného pôsobenia na scéne v nezmenenej zostave.

Nezmazateľnú stopu do českej rockovej histórie vryla aj skupina Wanastowi Vjecy. Pražskí punkeri sa sformovali ešte v 80. rokoch, žánrovo sa napokon posunuli k rocku a preslávili sa takými hitmi ako Bedna od whisky, Tak mi to teda nandey či Sbírka zvadlejch růží. Kapela okolo charizmatického speváka a gitaristu Roberta Kodyma vydala ostatný album Letíme na Wenuši v roku 2011.

„Wanastovky patria jednoznačne k legendám česko-slovenskej scény, sme radi, že sa na Topfeste takisto predstavia,“ dodal Drobný.

Dvojica úspešných českých kapiel dopĺňa už skôr oznámených hostí spoza rieky Morava na Topfeste 2016, ktorými sú Chinaski a Walda gang. Zo Spojených štátov prídu na slovenský festival Puddle of Mudd. Medzi interpretmi 13. ročníka nebudú chýbať ani domáce hviezdy Horkýže Slíže a DESmod. Ďalšie mená budú organizátori zverejňovať postupne.

Text a foto: Tlačová správa agentúry Topfest

Inzercia