Jozef Metelka pozýva na cyklojazdu a autogramiádu

Piešťanci budú mať jedinečnú šancu stretnúť slávneho rodáka. Úspešný cyklista oznámil, že pripravuje podujatie, ktorého súčasťou bude beseda, výlet na bicykloch aj autogramiáda. Uskutoční sa už v sobotu 1. októbra.

Jozef Metelka si z brazílskeho Ria odniesol dve zlaté a jednu striebornú medailu, čím sa zaradil medzi najúspešnejších slovenských športovcov. Teraz sa chce o svoje zážitky podeliť s obyvateľmi a návštevníkmi svojho rodného mesta. Na sobotu 1. októbra pripravuje cyklojazdu, ktorej súčasťou je aj beseda a autogramiáda. Každý, kto sa s ním chce stretnúť, by mal prísť o 15.00 h do Piešťanského informačného centra.

Trojnásobný majster sveta oslávil svoje 30. narodeniny úspechmi na XV. Letných paralympijských hrách v Riu de Janeiro. Na velodrome pripravil pre divákov fascinujúce divadlo, keď už v tretej štvrtine stíhacích pretekov dostihol súpera z Austrálie a vytvoril nový paralympijský rekord. Krátko predtým získal striebro v disciplíne 1 km s pevným štartom a potom potvrdil úlohu favorita na aj v časovke na 30 km na ceste.

Text: Martin Palkovič Zdroj a foto: Facebook Jozefa Metelku