Jaroslav Lušňák: Ak mesto nemá peniaze na štadión, nech ho zatvorí

Mantinely na zimnom štadióne v Piešťanoch pred novou sezónnou nestihnú vymeniť. Investíciou za 70-tisíc eur, na ktorú polovicou prispel SZĽH, sa včera zaoberali mestskí poslanci.

Na záver včerajšieho zasadnutia zastupiteľstva chcela poslankyňa Zita Bruncková od vedenia radnice odpoveď na otázku, prečo v Piešťanoch nebudú mantinely pred začiatkom novej sezóny vymenené. Dotáciu v hodnote 35-tisíc eur poskytol samospráve Slovenský zväz ľadového hokeja, z mestského rozpočtu mal ísť zbytok.

„Zastupiteľstvo rozhodlo, že sa bude podieľať čiastkou 20-tisíc eur,“ odpovedal šéf právneho oddelenia mestského úradu Pavol Vermeš a dodal: „Zaviazali ste pána Lušňáka, že 15-tisíc vykryje sponzorsky.“

Prezident ŠHK 37 Piešťany sa o tom podľa vlastných slov dozvedel až po schválení rozpočtu. Nikto s ním predtým nerokoval. „My pri dnešnom systéme financovania športu 15-tisíc nenájdeme,“ povedal poslancom Jaroslav Lušňák.

Mantinely na zimnom štadióne už boli demontované, zmluvu so SZĽH však zástupcovia mesta podpísali až začiatkom júna. Firmy, ktoré sa výmenou mantinelov zaoberajú, už majú zákazky v iných mestách, preto to v Piešťanoch do začiatku sezóny urobiť nestihnú.

Riešením je rokovanie so SZĽH, aby mohli byť na tunajšom štadióne zatiaľ vymenené iba plexisklá. Ak s tým bude zväz súhlasiť, nových mantinelov sa hokejisti dočkajú až po sezóne.

Hokejom sa zrejme bude zastupiteľstvo zaoberať aj v júli. ŠHK 37 Piešťany žiada o navýšenie sumy, ktorou samospráva hradí spotrebované energie o 50-tisíc eur.

„Ak mesto nemá peniaze na financovanie zimného štadióna, nech povie: Nemáme na to peniaze a zatvárame to,“ reagoval na roztržku ohľadom zodpovednosti za omeškanie výmeny mantinelov po včerajšom zasadnutí poslancov Jaroslav Lušňák.

Text: Martin Palkovič Foto: archív