J. Viskupič: Piešťany majú potenciál byť úspešným regionálnym letiskom

Letisko Piešťany získalo pre nasledujúcu letnú sezónu ďalšiu atraktívnu destináciu a bude spojené pravidelnou linkou s izraelským mestom Tel Aviv. Informáciu, ktorú cez víkend priniesol The Jerusalem Post, dnes potvrdil Trnavský samosprávny kraj – najväčší akcionár piešťanského letiska.

Po minuloročnej historicky prvej charterovej sezóne, dostane cestovný ruch v trnavskej župe nový impulz. Izraelská letecká spoločnosť bude prevádzkovať tzv. „incomingové“ linky, čo znamená, že do regiónu budú prilietať zahraniční návštevníci.

„Piešťany majú potenciál byť úspešným regionálnym letiskom a je atraktívne aj pre zahraničné spoločnosti. Kým minulý rok sme začali lietať do dovolenkových destinácií v Egypte a Turecku, teraz začínajú turisti lietať k nám. Tento úspech je výsledkom spolupráce župy, letiska, Kúpeľov Piešťany a ostatných subjektov cestovného ruchu,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Linka je podľa jeho slov výsledkom spolupráce so Slovenskými liečebnými kúpeľmi Piešťany aj s ďalšími aktérmi v oblasti cestovného ruchu.

Prví návštevníci priletia 6. mája a linku bude prevádzkovať izraelská cestovná kancelária Ophir Tours, a to v období máj až september. Letisko Piešťany takto napĺňa rozvojovú funkciu v regióne, a zároveň do procesu bude zapojených viacero subjektov cestovného ruchu z celého kraja.

V roku 2019 Letisko Piešťany zaznamenalo nárast cestujúcich. Kým v roku 2018 letisko vybavilo 768 cestujúcich, v roku 2019 to bolo 10 498.

V roku 2020 budú pokračovať letné charterové lety do egyptskej Hurghady a tureckej Antalye, pričom to tejto destinácie bude pridané ďalšie lietadlo, čo navýši počet vybavených cestujúcich.

Zdroj: Tlačová správa – TTSK Ilustr. foto: Martin Palkovič