Inaugurácia poštovej známky s vyobrazením Elektrárne Piešťany

Poštová známka z emisného radu Technické pamiatky s vyobrazením Elektrárne Piešťany bude vydaná 18. mája 2018. Autormi výtvarného návrhu sú M. Komáček a F. Horniak. Pri tejto príležitosti sa uskutoční slávnostná inaugurácia známky. Podujatie určené pre zberateľov aj širokú verejnosť začína v piatok 18. mája o 16.00 h.

„Slovenská pošta pri tejto príležitosti okrem známky pripravila aj FDC (1. deň vydania) a kartu maxima (analogická pohľadnica). Elektrárňa vydá pohľadnice (reprint) s vyobrazením starej elektrárne z roku 1906 zo zbierky pána Vojtecha Benka a tiež pamätný list,“ informoval Milan Vančo, predseda Spolku filatelistov 52-01.

V budove Elektrárne Piešťany bude v tento deň zriadená poštová priehradka Pošty Piešťany 1, kde budú pracovníčky pošty pečiatkovať všetky uvedené produkty.

Príležitostnú poštovú pečiatku graficky upravil a vyhotovil Adrián Ferda z Pofisu Bratislava. K dispozícii bude i poštová obálka a korešpondenčný lístok s prítlačou od súkromného vydavateľa v počte 40 kusov.

Budova Elektrárne Piešťany patrí Západoslovenskej energetike, a.s. (ZSE), ktorá sa v roku 2009 rozhodla revitalizovať túto pamiatku pre širšie spoločenské využitie s cieľom podporiť predovšetkým rozvoj vedecko-technického poznávania detí a mládeže.

V súčasnosti sa v budove konajú s podporou ZSE rôzne vedecké a vzdelávacie podujatia, ale aj výstavy a koncerty. Najbližšie to bude vystúpenie svetoznámeho slovenského hudobníka Davida Kollara, ktorý sa v Elektrárni predstaví v pondelok 21. mája 2018 s projektom The Blessed Beat.

Zdroj: Tlačová správa/Elektrárňa Piešťany