Ihriská, učebne alebo škola fotografie? Posledná šanca podporiť piešťanské projekty

Hlasovanie o projektoch 3. ročníka Participatívneho rozpočtu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) končí v nedeľu 9. januára. Okres Piešťany zastupuje osem projektov. Sú medzi nimi viaceré ihriská a priestory na vzdelávanie.

Vplyv na životné prostredie, originalita, miera zapojenia komunity, veľkosť cieľovej skupiny. To sú kritéria, na základe ktorých odborníci vyberali projekty občianskych združení, neziskových organizácií i fyzických osôb do Participatívneho rozpočtu TTSK. V druhom kole rozhoduje verejnosť.

Hlasovanie prostredníctvom elektronického formulára spustila župa 20. decembra. Každý hlasujúci musí vybrať minimálne tri nápady. Podporí tak aktivity ľudí, ktorí chcú zlepšiť život vo svojom okolí.

Trnavský samosprávny kraj aj tento rok pošle do siedmich okresov dohromady 250-tisíc eur. Pre piešťanský región je vyhradených 28-tisíc eur. Maximálna výška dotácie pre jeden projekt je 5-tisíc eur. Cieľom participatívneho rozpočtu je zapojenie obyvateľov do nízkonákladových intervencií, rozvíjanie susedských vzťahov a revitalizácia verejných priestorov.

Hlasovať je možné do 9. januára. Výsledky zverejnia 17. januára a projekty musia byť realizované v priebehu roka 2022. Všetky projekty nájdete na tvorimekraj.sk.

Text: Martin Palkovič

Článok bol prvýkrát publikovaný 20. decembra 2021.