iDNES.cz o Piešťanoch: Kde sa ľudia kúpali v krvi a bahne

Český spravodajský portál označil Piešťany za noblesné mesto a najkrajšie kúpele Slovenska. Odporúča liečebné procedúry, cyklistické výlety aj návštevu Čachtíc.

Podľa štatistík prichádza do Piešťan najviac zahraničných návštevníkov z Nemecka, nasledujú obyvatelia Českej republiky a Izraela. Práve našich západných susedov môže pomôcť prilákať článok zverejnený na jednom z najčítanejších českých spravodajských portálov.

„Kúpeľné domy, luxusné hotely, prvorepublikové vilky, rozsiahle a krásne udržiavané parky, to všetko vás presvedčí, že ste sa ocitli v miestach, kde nie je kúpeľníctvo iba nedávnym módnym doplnkom, ale dlhodobo a pilne budovanou tradíciou,“ píše iDNES.cz v článku s titulkom Kde sa ľudia kúpali v krvi a bahne. Spoznajte najkrajšie kúpele Slovenska.

Autor okrem liečivých účinkov tunajších minerálnych prameňov vyzdvihuje aj množstvo aktivít, ktorými si návštevníci môžu pobyt spríjemniť. „Do kufra si nezabudnite pribaliť tenisovú raketu, in-line korčule, golfové potreby, bicykel, v zime lyže, snowboard, sane. Potešiť tu môžete nielen svoje telo, ale tiež zrak a sluch na koncertoch, výstavách a sympóziách.“

Z výletov po regióne odporúča predovšetkým návštevu Čachtického hradu, na ktorý odkazuje aj titulok. Neopomína však ani ďalšie miesta, ktoré sú ľahko dosiahnuteľné na bicykli – napríklad Sĺňavu a Park miniatúr.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič