Idem na fest: Horná Streda bude plná elektronickej hudby

Skupina mladých nadšencov dokázala minulý rok prinavrátiť žánre techno a drum&bass na legendárne miesto na Hornej Strede. Druhé pokračovanie je ohlásené na sobotu 16. júla.

Unikátny areál s výnimočnou atmosférou bude tento rok miestom konania projektu s názvom Idem na fest. Pre druhé vydanie sa organizátori rozhodli rozšíriť počet pódií na štyri, čím uspokoja fanúšikov žánrov: techno, drum&bass, trance / psytrance a house.

„Prípravy budú prebiehať už počas dňa a my budeme veľmi radi, keď využijete našu ponuku na kúpanie, opaľovanie alebo len obyčajné chillovanie pri vode,“ informujú organizátori. Rovnako ako minulý rok bude k dispozícii možnosť stanovania hneď pri areáli, čo môžu využiť všetci nadšenci festivalového lifestylu.

Pre návštevníkov sú pripravené dostatočné parkovacie kapacity, priestor na kempovanie aj ležadlá na opaľovanie.

Po prvý raz sa na Idem na fest predstavia zahraniční headlineri:

ENEI (RUS) headliner BΔSΞMΞNT DnB STAGE. Tento drum&bassový producent reprezentujúci vydavateľstvá Critical Music a Neosignal pre vás naloží treky aj zo svojho posledného RITUALS LP, ktoré zvukovo prekračuje všetky limity.
SET: https://soundcloud.com/critical-music/enei-guest-mix-toddla-t-show-bbc-radio-1-1xtra-220116

EMPEROR (UK) je jedným zo zástupcov anglickej drum&bassovej scény s veľmi osobitým zvukom a jeho sety sú jedny z najenergickejších na scéne. O to zaujímavejšie bude jeho spojenie v B2B sete s kolegom z Ruska. Pred nedávnom vydal debutový album Dispositions LP na veľmi rešpektovanom vydavateľstve Critical Music.
SET: https://soundcloud.com/the_emperor/emperordnb60

CRIMINISH (USA) headliner Idem na techno stage je americký producent, ktorého očarila slovenská scéna. DJ, ktorého produkciu a sety nájdete na najlepších svetových vydavateľstvách Tronic, Toolroom, 1605 Therapy, Unity a iných, aktuálne pripravuje nový release so slovenskou a českou techno špičkou, na ktorú sa môžete tešiť ešte pred letom.
SET: https://soundcloud.com/yin-yang-records/criminish-yin-yang-artists-podcast-1

Hot X (HU) headliner Idem na techno stage, špička maďarskej techno scény, promotér a DJ, ktorého možno vidieť na všetkých popredných eventoch – Balaton Sound, B my Lake Festival, Hyperspace, Bónusz Electronic Music Festival 2016 a iných.
SET: https://soundcloud.com/hot-x/hyperspace-xx-2016-budapest-live

idem na fest 2016

Text a video: Tlačová správa organizátorov Ilustr. foto: MP