Hviezdou Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny bude Kristína

Organizátori tradičného podujatia tento rok žiadne veľké zmeny neplánujú. Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny 2017 sa bude podobať na predchádzajúce ročníky. Uskutoční sa počas prvého júnového víkendu.

„Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny máme už na 99 percent pripravené,“ povedala na februárovom zastupiteľstve poslancom riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Piešťany Marta Jurčová, ktorá ohlásila jedinú zmenu – do sprievodu sa možno nezapoja deti zo základných škôl, pre ktoré to je náročné. „Je veľa sťažností na to, že tieto deti nevydržia takú dlhú trasu,“ dodala riaditeľka. Detaily preberie s kultúrnou komisiou mestského zastupiteľstva.

Podujatie bude aj tento rok trvať tri dni. Na piatok je naplánovaná vernisáž výstavy krojovaných bábik, ktorá sa koná každoročne. Sobotný program odštartuje požehnaním liečivých prameňov na Kúpeľnom ostrove a sprievodom k Hudobnému pavilónu v mestskom parku.

V popoludňajšom programe sa predstavia formácie Funny Fellows, A Capella, Hrdza nasledovať bude vystúpenie žiakov Základnej umeleckej školy. Mestské kultúrne stredisko aj tento rok pozvalo kubánske tanečnice a hlavnou hviezdou večera bude speváčka Kristína.

Nedeľa tradične patrí kultúrnemu programu v podaní interpretov z partnerských miest.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič