Hviezdou Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny bude Dalibor Janda

Český popový spevák, ktorého v 80. rokoch minulého storočia preslávili skladby Hurikán, Kde jsi? a Oheň, voda, vítr, bude hlavnou hviezdou Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny 2019. Podujatie sa uskutoční počas prvého júnového víkendu.

Ani na tento rok organizátori žiadne zásadné zmeny v Otvorení letnej kúpeľnej sezóny nechystajú. V sobotu 1. júna požehnajú zástupcovia cirkví na Kúpeľnom ostrove liečivé pramene a nasledovať bude sprievod k Hudobnému pavilónu v mestskom parku. Skomplikovať by ho podľa riaditeľky Mestského kultúrneho strediska Piešťany Marty Jurčovej nemala ani plánovaná oprava Kolonádového mosta.

Podujatie bude aj tento rok trvať tri dni. V piatok bude program venovaný deťom pri príležitosti ich medzinárodného dňa. V sobotu sa o hlavný ceremoniál v Hudobnom pavilóne postarajú pedagógovia a žiaci Základnej umeleckej školy Piešťany. „Tento rok je rokom periodickej tabuľky, v tomto duchu bude i tento program,“ informovala Marta Jurčová.

Popoludní môžu návštevníci OLKS sledovať ukážky tanca z obdobia Matúša Čáka v podaní skupiny Bojník. Ďalej sa predstavia Cimbal Brothers so Svetlanou Rymarenko, Veronika Rabada s kapelou, víťaz televíznej šou X Faktor Peter Bažík, finalistka Superstar Natália Hatalová a víťazka Česko – Slovensko Nikoleta Drummer Šurinová.

Hlavnou hviezdou sobotného programu bude Dalibor Janda so skupinou Prototyp. Na pódiu sa v rámci koncertu predstaví aj jeho dcéra Jiřina Jandová, ktorá s otcom často vystupuje.

Na nedeľu je naplánované vystúpenie mužského speváckeho tria La Gioia.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič