Hrboľ na cyklochodníku z Piešťan do Hornej Stredy zapríčinil dve nehody

Počas uplynulého víkendu sa na novom úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Piešťanmi a Hornou Stredou stali dve nehody.

Prvý nabehol na nerovnosť 67-ročný cyklista v sobotu dopoludnia. „Pri jazde na bicykli zn. Triban si vypuklinu v strede cyklotrasy nevšimol, s kolesom na ňu nabehol a nešťastne spadol. S vážnym úrazom hlavy ho prevážali záchranári do piešťanskej nemocnice,“ informovala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

V nedeľu policajti na tom istom mieste dokumentovali ďalšiu nehodu. „41-ročný cyklista chcel predchádzať v smere jazdy 53-ročnú cyklistku. Prešiel do stredu cyklotrasy, kde už nestihol zareagovať na nerovnosť, stratil stabilitu a dostal sa do kolíznej situácie s predchádzanou cyklistkou. So svojim bicyklom dopadol na staršiu ženu. Tá si pri páde na zem zranila zápästie. Podľa predbežnej správy z nemocnice utrpela ľahké zranenie. Muž bol s drobným oderkami jednorazovo ošetrený,“ dodala hovorkyňa s tým, že obaja cyklisti mali dychové skúšky na alkohol negatívne.

„Za zjazdnosť cesty na cyklochodníku je zodpovedný správca komunikácia. Cyklista je však povinný sa na jazdu plne sústrediť a v prípade, že nie je cestička pre cyklistov zjazdná, jazdí sa pri pravom okraji vozovky. Zároveň dávame do pozornosti, že nedostatky na cestách, rôzne výmole, nerovnosti môžu aj občania nahlásiť priamo správcovi komunikácie,“ uzavrela M. Linkešová.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave