Hokejoví maskoti pozývajú deti na hokej

Korčuliarska abeceda, stretnutie s profesionálnymi hráčmi a trénermi, aj fotky s obľúbeným vĺčkom Goolym. To všetko zahŕňa podujatia s názvom Deti na hokej, ktoré sa skutoční už v sobotu 3. decembra na piešťanskom zimnom štadióne. Začiatok je o 14.00 h.

Projekt Slovenského zväzu ľadového hokeja je sériou podujatí v rôznych mestách Slovenska, medzi ktorými nechýbajú ani Piešťany. Hlavým cieľom organizátorov je zanechať v pamäti malých účastníkov pozitívnu skúsenosť s hokejom a zimným štadiónom.

Chcú tiež zoznámiť rodičov potenciálnych hokejistov s hokejovým prostredím, pomôcť klubom v materiálnom vybavení kategórie prípravky formou darovania hokejového výstroja a zvýšiť členskú základňu v najmladšej kategórii.

Deti si vyskúšajú triafať terče alebo kužele v bráne, zahrajú si „naozajstný“ hokej alebo sa naučia základy korčuľovania v podobe korčuliarskej abecedy.

Okrem maskota Goolyho sa môžu tešiť na skvelé zážitky, diplom, hokejový zošit a iné upomienkové predmety.

Je potrebné si priniesť korčule, akúkoľvek prilbu, zimné rukavice, teplé oblečenie a hlavne úsmev a dobrú náladu. V prípade potreby je možné požičať si korčule na štadióne.

Slovenský zväz ľadového hokeja sa prostredníctvom tohto projektu snaží podporovať vznik pravidelných náborových aktivít postupne vo všetkých hokejových kluboch na Slovensku a che byť pri ich organizácii klubom maximálne nápomocný.

Text: Martin Palkovič Zdroj: detinahokej.sk, shk37piestany.sk Ilustr. foto: MP