Hokej: Výhru Piešťan v Skalici zariadili Balej s Gauchulincom

Piešťanskí hokejisti sa v treťom prípravnom zápase predstavili na ľade extraligovej Skalice. Za havranov nastúpili aj ďalší noví hráči Horňák, Bačík, Surovka a starnovová tvár Ivo Kotaška. Piešťancom sa v Skalici zadarilo a zvíťazili 2:1.

Havrani vkročili do zápasu vylúčením Kučeru, no oslabeniu sa ubránili. Veľkú príležitosť mal v 6. minúte Brancis, ale trafil len tyčku Ševelovej bránky. Ďalší priebeh tretiny sa niesol v znamení vylúčení, no početnú výhodu nedokázalo využiť ani jedno z mužstiev. Ako prví dokázali skórovať havrani, keď Kučerovu strelu dorazil do brány Balej – 1:0. Mohlo byť však rýchlo vyrovnané – Školiak sa vymkol obrancom spod kontroly, no v samostatnom nájazde ho Rybár vychytal.

V druhej časti mali obe mužstá výhodu viacerých presiloviek, no skóre sa nemenilo.

Skalici sa podarilo vyrovnať v 52. minúte zásluhou prudkej strely švihom Šáteka – 1:1. Odpoveď havranov však netrvala dlho, obranca Gachulinec sa dostal do úniku a jeho presná strela znamenala víťazný gól Piešťan – 2:1. Skaličania to ešte v závere skúšali hrou bez brankára, ale vyrovnať sa im už nepodarilo a hokejisti ŠHK 37 Piešťany tak zvíťazili 2:1.

Najbližšie čaká havranov trojdňový turnaj vo Zvolene – Memoriál Pavla Zábojníka (13. – 15. augusta), kde sa stretnú s domácim mužstvom, poľským Tychy a maďarským Fehervárom.

HK 36 HANT Skalica – ŠHK 37 Piešťany 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Góly a asistencie: 52. Šátek (Trenčan, Kovalovský) – 19. Jozef Balej (Kotaška, Kučera), 56. Gachulinec (Belluš, Ďuriš)

Zostava ŠHK 37 Piešťany: Rybár ( Košarišťan) – Bačík, Gachulinec – Svetlík, Vatrt – Gipters, Kotaška – Cuník, Bednár – Belluš, Ďuriš, Šimíček – Kučera, Brancis, Balej – Kubo, Horňák, Hudec – Valo, Surovka, Tibenský

Text: shk37piestany.sk Foto: Laco Duračka