Hokej: V obrane „havranov“ je na skúšku Fín Jarkko Lepänen

Zdravotné problémy obrancov ŠHK 37 Piešťany primäli vedenie klubu povolať na skúšku rodáka z Tampere, ktorý pôsobil posledných šesť rokov v nižších zámorských súťažiach. Jarkko Lepänen už s mužstvom absolvoval dva tréningy.

„Minulý rok som v Amerike hral s Tomášom Klempom, zostali sme v kontakte a rozprával mi, ako to v Piešťanoch funguje. Potom som sa skontaktoval s trénerom Sýkorom a naskytla sa mi možnosť prísť sem na skúšku. Túto sezónu som sa pokúšal uplatniť za morom, no nepresadil som sa a tak som hľadal nejaké možnosti. Akonáhle sa vyskytla príležitosť prísť do Piešťan, neváhal som a sadol na prvé lietadlo. Hoci som túto sezónu ešte nehral žiaden zápas, cítim sa celkom dobre, pretože som sa tvrdo pripravoval. Chýba mi zápasová prax, ale verím, že by som sa do toho rýchlo dostal,“ povedal Jarkko Lepänen.

Fínsky obranca je vysoký 180 centimetrov, váži 82 kilogramov. Prezradil, že mu je blízky dôrazný hokej v rýchlosti, ale nie je mu cudzia ani kombinačná hra. „Rád pripravujem šance pre spoluhráčov, ale hlavne chcem byť spoľahlivý v obrane a aby som čo najviac pomohol tímu.“
Podľa trénera Romana Sýkoru bude Jarkko Lepänen s tímom zatiaľ iba trénovať, pretože sa potrebuje dostať do tempa a nabrať kondíciu. „Uvidíme, ako sa nám bude javiť, potom rozhodneme, či ho nasadíme do zápasu. To však pripadá v úvahu najskôr po Vianociach.“

Klub pred pár týždňami skúšal kanadského brankára Bretona Lindoffa, ktorý v Piešťanoch trénoval asi mesiac, ale angažmán si nevybojoval.

Text: ŠHK37Piešťany (krátené) Foto: Laco Duračka