Hokej: Učebnicový obrat v réžii Tibora Kutálka

Geniálny Kutálek! Tri prekrásne góly tohto 28-ročného rodáka zo Skalice, „čistý tretinový hattrick na šiltovky“, urobili z nudného a po polovici stretnutia pre mnohých fanúšikov havranov už prehraného stretnutia prenádherný hokejový večer s dôležitým trojbodovým odskokom od svojich prenasledovateľov. ŠHK 37 Piešťany – Dukla Trenčín 4:3 (0:1,3:2,1:0)

Nevídaný zápas, hokejová medovina s omamným buketom na konci pre fanúšika víťazného mužstva.

Dlho by musel myseľ namáhať piešťanský fanúšik, aby zo svojej pamäte vylovil podobné hokejové divadlo. Po treťom góle v sieti havranov, ktorý padol po strele Trenčana Nemca upadali tribúny do neveriackeho údivu z jalovosti predvádzanej hry domácich, ktorá naberala smer k prepadáku.

Behom šiestich minút druhej časti hry však osobnosť tohto zápasu, Tibor Kutálek, zmenil krvný obeh celého stretnutia.

Klenoty v bráne trenčianského brankára započali existenciu v 33. minúte, kedy v nájazde s Pašekom na jedného obrancu Kutálek do poslednej chvíľky naznačoval prihrávku, nakoniec však prišlo presné zakončenie ponad ľavé rameno Konráda a zníženie na 1:3.

O štyri minúty už bolo vedenie Trenčína iba jednogólové. Po zbabranej presilovke Piešťan o dvoch hráčov, opäť zobral zodpovednosť na svoju čepeľ Kutálek. V prečíslení delovkou pod brvno pripomenul 188 cm brankárovi, že sa pri nájazde moc ohýba.

Nepomohlo. V 39. minúte po milimetrovej „tutti“ prihrávke spoza bránkovej čiary od Jaborníka v samostatnom nájazde Kutálek do tretice zavesil výstavne pod brvno, vyrovnal a stlačil gombík hokejovej extázy na tribúnach.

V poslednej časti hry Trenčan Hatala hákovaním umožnil Piešťanom v presilovke obrat dokončiť. Po „nebezpečnej“ strele Leppänena od modrej čiary, ktorá svojou nebezpečnosťou mohla skončiť samostatným nájazdom na bránu Rybára sa k puku a zakončeniu dostal Rapáč a kostrbato, ale predsa rozhodol.

V závere domáci odolali aj presilovej hre hostí, Trenčín však po deprimujúcom obrate nenašiel silu na vyrovnanie a zarmútil tak asi päťdesiatku frustrovaných fanúšikov červeno – žltých farieb Dukly.

Pred 1 174 divákmi rozhodoval Peter Jonák, na čiarach asistovali Matúš Stanzel a Roman Výleta.

V 46. kole, ktoré sa odohrá v piatok 30. januára o 18. hodine hostia Piešťany „nad“suseda v tabuľke MHC Martin a dostanú tak jedinečnú možnosť priblížiť sa pre Martinčanov na znervózňujúci odstup štyroch bodov.

Text: Rasťo Gavora Foto: Laco Duračka Video: Pavol Jurák