Hokej: Trénerská dvojica Gudas – Krišák v Piešťanoch končí

Vedenie hokejového klubu ŠHK 37 Piešťany odvolalo po nedeľnom prehratom zápase v Poprade trénerskú dvojicu Leo Gudas – Jozef Krišák. Rokovania s ich nástupcami už prebiehajú. Mená budú známe onedlho.

Havrani sa od polovice decembra nachádzajú v hlbokej kríze a desať kôl pred koncom základnej časti sa ocitli na deviatom, barážovom mieste s dvojbodovou stratou na ôsmy Martin. Práve dlhodobo neuspokojivé výsledky sú dôvodom, prečo v tíme havranov trénerské duo skončilo.

„Po dlhodobej, od decembra prehlbujúcej sa nelichotivej situácie A-mužstva, sme sa po nedeľnom prehratom zápase v Poprade rozhodli vymeniť trénerov. Nie je to jednoduché, ani príjemné rozhodnutie pretože obaja tréneri spravili pre klub veľmi veľa práce. Nie sme úplne presvedčení, že je to práve ich vinou, no nejaký impulz sme museli urobiť. V tejto situácii je to najrýchlejšie a dúfam, že aj najefektívnejšie riešenie. S novými trénermi už rokujeme a verím, že sa v najbližších hodinách dohodneme a budeme ich môcť oficiálne predstaviť,“ povedal prezident ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák a zároveň poďakoval odchádzajúcim trénerom za odvedenú prácu pri mužstve.

„Obom trénerom za odvedené služby ďakujeme a prajeme im všetko dobré do ďalšieho života.“

Leo Gudas nahradil v decembri 2014 na trénerskej lavičke Romana Sýkoru, Jozef Krišák pôsobil ako asistent pri oboch hlavných tréneroch. V podobnej situácii v minulej sezóne, dokázali mužstvo naštartovať a priviedli ho do play-off.

Zdroj: shk37piestany.sk