Hokej: Prehrali sme zaslúžene, hodnotí tréner

Oceliari našli po včerajšej prehre recept na hráčov ŠHK 37 Piešťany a dnes večer nad nimi zvíťazili 5:2. Stav série je 1:1 na zápasy. Havrani privítajú obhajcov majstrovského titulu na piešťanskom ľade v stredu a vo štvrtok o 17.00 h.

Košičania využili v dnešnom zápase presilovú hru už v tretej minúte. Ďalší gól do našej brány padol v 30. minúte, ale v zápätí prišla odpoveď zásluhou Tomáša Klempu, ktorá havranov dostala do hry. Netrvalo dlho a oceliari zvýšili na 3:1. V záverečnej časti sa im podarilo zvýšiť až na 5:1, naši vysoký rozdiel znížili v 51. minúte na konečných 5:2.

„Prehrali sme a dá sa povedať, že zaslúžene, pretože sme od začiatku ťahali za kratší koniec. Dovolili sme Košiciam dostať sa do veľkého tlaku a mnohokrát sme sa z neho nevedeli dostať. Boli sme nedôslední v obrannej fáze a robili sme chybičky, ktoré sa nám v prvom zápase nestávali,“ zhodnotil dnešný zápas tréner ŠHK 37 Piešťany Lego Gudas. Dodal, že rozdiel oproti včerajšiemu zápasu bol markantný. „Musím povedať, že som ešte nezažil, aby niekto verbálne nadával mojim hráčom na ľade a sprosto. Bol to človek s číslom 44 na drese a nebol to Gabriel Spilar.“

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: Laco Duračka