Hokej: Poltucet na ľade Zvolena s trojbodovým prekvapením


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
1
Inzercia

Nečakaný, prekvapujúci, ale aj zaslúžený výsledok vezú piešťanskí havrani z ľadu lídra súťaže HKM Zvolen. Po divokej gólovej prestrelke, kde domáci urputne doťahovali, vyhrali Piešťanci 3:6 po tretinách (1:3, 2:1, 0:2).

„Lepším mužstvom boli jednoznačne Zvolenčania, ale čo z toho, keď Piešťanci využili hádam každú svoju väčšiu príležitosť. Tak toto je neuveriteľné! Rybár nevedel, kde je puk, ten poskakoval v bránkovisku a Semorád trafil tyčku! Rybárovi už dnes musí zvoniť v hlave po toľkých tyčkách. Druhá tretina je na konci. Jasne ju opäť ovládli domáci Zvolenčania, ktorí v podstate Piešťany málokedy pustili von z pásma a je jedno, či sa hrá v plnom počte alebo hrajú presilovku.“ Takto znie výber z priameho popisovania situácie komentátora zápasu zo stránky onlajny.eu (online-live slovné, ako aj obrazové informácie zo zápasu) Jakuba Bartka, ktoré sú presiaknuté frustráciou a zaujatosťou fanúšika Zvolena v zápase, kde domáci nepripúšťalli nič iné, ako tri body.

Havrani však opäť dokázali, že ich v tejto sezóne zdobí nezlomná bojovnosť a dokážu vyhrať nadkýmkoľvek.

Prešli štyri minúty a jedna sekunda, keď prišla prihrávka Ručkaya na Tibenského, ktorý dokonale využil laxnosť obrancu, ktorý ho ledabolo atakoval a otvoril skóre. Domáci na vyrovnanie dlho nečakali. Už v 8. minúte bývalý Skaličan Obdržálek v páde prestrelil Patrika Rybára. V 11. minúte exportne trafil pravák Jozef Tomčák. Po prihrávke od Hudeca vystrelil nechytateľne presne spoza domáceho obrancu a brankár domácich lovil puk po druhý krát zo svojej siete. To však všetko nebolo. V poslednej minúte prvej časti hry druhý útok využil nedôraz domácich v presilovke a strelou Holoviča upravil na 1:3.

Do druhej časti hry havrani vstúpili pre domácich frustrujúco. Po nahodení Ručkayom a presnom tečovaní puku Brancisom bolo už 1:4. Zvolenčania sa však prebrali a behom troch minút bola z hokeja opäť dráma. V 29. minúte Škvaridlo upravil už na 3:4. Prišli presilovky domácich a fanúšikovia havranov tŕpli o výsledok. Do konca tretiny však už gól nepadol, rozhodovalo sa v posledných 20 minútach. Čakal sa veľký tlak domácich.

Že to nebude až tak jednoznačné ukázala už prvá minúta poslednej časti hry, kedy Marcel Holovič opečiatkoval tyčku. Rozhodla 53. minúta. V presilovke o jedného muža Kania prihral medzi kruhy na Belluša a ten nechytateľnou bombou pod brvno upravil na 3:5. Z tohto stavu sa domáci už nedokázali otriasť a v power play inkasovali aj šiesty krát. Svoj prvý gól cez celé klzisko vsietil lotyšský obranca Martins Gipters a dokonal tak jedno z najväčších prekvapení nedeľného kola Tipsport ligy.

Havrani sa týmto víťazstvom dostali opäť vyššie. S 37 bodmi sú na 7.mieste iba o skóre za Popradom a tri body pod piatym mužstvom HC I Clinic Banská Bystrica. Z ôsmeho miesta však dýcha na chrbát s 36 bodmi Martin.

Tipsport liga pokračuje v piatok 27. novembra. Havrani odohrajú ďalší šesťbodový duel s MHC Martin. Začiatok je o 18.00 h.

Text: Rasťo Gavora/Piešťanskí Havrani