Hokej: Piešťany stratili prestížny turnaj. Prídu aj o extraligu?


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
6
Inzercia

Najvyššia slovenská hokejová súťaž štartuje už v septembri, ale družstvo Havranov stále oficiálne neexistuje. Problémy s chladením odsunuli podľa stanoviska vedenia klubu podpisovanie hráčkych zmlúv. Definitívne rozhodnutie o účasti v extralige má padnúť o niekoľko dní.

Účasť Havranov v extralige je otázna

„V druhej polovici budúceho týždňa vedenie ŠHK 37 Piešťany vydá oficiálnu tlačovú správu, na ktorej sa priaznivci piešťanských Havranov, fanúšikovia najpopulárnejšieho športu na Slovensku a široká hokejová verejnosť na Slovensku dozvedia podrobnosti o ďalšej budúcnosti hokeja v našom meste,“ informoval na svojej web stránke fanklub HFC 04 po včerajšom stretnutí jeho zástupcov s vedením ŠHK 37 Piešťany.

Neistotu spôsobuje najmä zlý stav strojovne zimného štadióna, aj nepriaznivá politická situácia, o ktorej hovoria niektorí fanúšikovia. Napriek tomu zastupiteľstvo vyhradilo 120-tisíc eur na nevyhnutnú rekonštrukciu. Aktuálne prebieha verejné obstarávanie. Potenciálni dodávatelia sa mali prihlásiť do 25. júna, samotná oprava bude podľa odhadov trvať tri týždne.

Príprava na extraligu má pritom začínať už v máji, najneskôr koncom júna. ŠHK 37 nemá okrem funkčného štadióna ani zmluvy s hráčmi a trénermi. Obdobné problémy pretrvávajú v Poprade aj Skalici, ale tam sa v riešení situácie viac angažuje samospráva.

Nezhody medzi poslancami

V piešťanskom zastupiteľstve vyvoláva hokej hádky. Na poslednom rokovaní poslancov oznámila svoj odchod z Dozornej rady ŠHK 37 Piešťany jej dlhoročná členka Iveta Babičová. Už dávnejšie rezignovali bývalí poslanci mestského zastupiteľstva Maroš Dubovský a Eva Kolláriková.

O ich náhradníkoch sa zatiaľ hovorilo iba na mestskej rade. Mali by sa nimi stať Jozef Drahovský, Denis Kristek a viceprimátor Michal Hynek. Definitívne rozhodnutie padne na nasledujúcom zastupiteľstve.

Iveta Babičová odôvodnila odchod z dozornej rady urážkami zo strany svojho poslaneckého kolegu Jána Jánošíka a dodala: „Extraligové mužstvo urobí Piešťanom lepšie meno a pritiahne oveľa viac turistov ako iné aktivity, do ktorých vkladáme nemalé prostriedky. Dovolím si tvrdiť, že v súčasnom zastupiteľstve a za súčasného vedenia mesta, nie je podpora pre hokej ani pre iné druhy športu.“

Budúce hviezdy tento rok neuvidíme

Kvôli problémom s ľadovou plochou už Piešťany prišli o prestížny turnaj. Memoriál Ivana Hlinku sa tu tento rok neuskutoční, presunuli ho do Bratislavy. Ide pritom o podujatie, na ktorom sa objavovali budúce hokejové hviezdy a veľký záujem oň má Kanada.

Neisté je aj využitie miliónovej dotácie z rezervy premiéra Roberta Fica na výstavbu tréningovej haly pre mladých hokejistov.

Text: Martin Palkovič

Inzercia