Hokej: Piešťany pripravili Trenčín o tri body

Piešťanskí havrani dokonale využili pokles formy vicelídra doterajšieho priebehu Tipsport ligy a po góloch Tomčáka, Šimíčka a Kučeru si z Trenčína odvážajú dôležité tri body.

Zápasom v Trenčíne havrani ukončili prvú tretinu základnej časti tohtoročnej Tipsport ligy s 28 bodmi a skóre 48-49. V porovnaní s minulými ročníkmi (4. sezóna ŠHK 37 Piešťany v extralige), je to druhý najlepší štart v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Lepší začiatok zaznamenali piešťanskí hokejisti iba v prvom ročníku, kedy mali po 18. kole na svojom konte 37 bodov. V druhej sezóne, ktorá skončila v semifinále mali Piešťanci na svojom konte 23 bodov, v tretej 24 bodov.

Domácim patrila úvodná polovica zápasu, kedy už v deviatej minúte zaznamenali tretiu strelu do bránkovej konštrukcie. Rybárove konto však zostalo čisté. V prvej časti hry bolo stretnutie prerušené z absurdného dôvodu. Ostré slnko svietilo priamo na bránu Patrika Rybára a znemožňovalo mu výhľad.

Prvý gól padol začiatkom druhej tretiny. V 22. minúte si Hlinka položil piešťanského brankára a pohodlne otvoril skóre. Vyrovnať sa havranom podarilo až štyri minúty pred koncom druhej časti hry. Domáca obrana nechala až dvoch ofenzívnych hráčov Piešťan pred brankárom Cháberom. Po prihrávke Hrehorčáka od mantinelu sa puk odrazil od korčule Baleja pred Tomčáka, ktorý doklepnutím vyrovnal.

V poslednej časti hry úradoval prvý útok. Najprv domáci Trenčín šiel opäť do vedenia v 45. minúte. V 50. minúte prihrávka Kučeru našla pred bránou Šimíčka a ten správne zareagoval na odrazený puk a znova vyrovnal. Rozhodnutie prišlo dve a pol minúty pred koncom. Po chybe domácej obrany a strele obrancu Kaniu sa k puku dostal Kučera a so šťastím odrazom od domácej hokejky sa puk krkolomne dostal až za čiaru a Piešťanom zabezpečil prekvapujúce tri body.

Tipsport ligu čaká do utorka 10. novembra reprezentačná prestávka. Najbližší domáci zápas Havrani odhrajú v piatok 13. novembra a súperom bude Žilina.

Text: Rasťo Gavora Foto: Marek Bučko


Viac fotografií z tohto zápasu nájdete na facebookovej stránke Piešťanskí Havrani.


Inzercia