Hokej: Piešťany hostia Turnaj Vlada Dzurillu

Easton Aréna bude dejiskom 16. ročníka medzinárodného turnaja, ktorý je venovaný slovenskej hokejovej legende. Podujatie sa uskutoční 9. až 11. februára 2017.

Každoročná prestížna prehliadka hráčov do 18 rokov je zasvätená najlepšiemu hokejistovi Slovenska 20. storočia a legendárnemu brankárovi Vladovi Dzurillovi. Tento rok ide aj o poslednú reprezentačnú skúšku troch účastníkov aprílových majstrovstiev sveta. Tie sa uskutočnia tiež na Slovensku.

„Už to samo o sebe hovorí o kvalite, ktorú nám turnaj poskytuje. Bielorusi nastúpia v Spišskej Novej Vsi v B skupine majstrovstiev sveta a Švajčiari budú naším posledným súperom v A skupine 18. apríla v Poprade. S Nemcami sme sa stretli nedávno v Bielorusku a s Bielorusmi sme v Gomeli prehrali, síce nie po zlom výkone, no určite im budeme mať čo v Piešťanoch vrátiť,“ povedal o podujatí hlavný tréner reprezentačnej „osemnástky“ Norbert Javorčík.

V drese slovenskej reprezentácie sa predstaví aj odchovanec piešťanského hokeja Adam Stacho, ktorý túto sezónu pôsobí v extralige juniorov ako hráč projektu SR18.

Program 16. ročníka Turnaja Vlada Dzurillu hokerjistov do 18 rokov v Piešťanoch:

Štvrtok 9. februára: 13.30 h Nemecko – Švajčiarsko, 17.00 h Slovensko – Bielorusko

Piatok 10. februára: 13.30 h Bielorusko – Nemecko, 17.00 h Slovensko – Švajčiarsko

Sobota 11. februára: 10.30 h Švajčiarsko – Bielorusko, 14.00 h Slovensko – Nemecko

Zdroj: SZĽH, shk37piestany.sk Ilustr. foto: Mário Petlák