Hokej: Piešťany bez extraligy? Vsetín chce licenciu ŠHK 37

O vstupe českého hokejové klubu sa hovorí už dlhšie, doteraz nebolo jasné, koho chce HC Vsetín v najvyššej slovenskej lige nahradiť. Konateľ Daniel Tobola pre isport.cz priznal, že to môžu byť Piešťany.

Podľa tohto českého športového portálu musí Vsetín zohnať na transakciu peniaze. Mohlo by sa tak stať do konca tohto týždňa.

„Sme v jednaní, ale nič nie je dohodnuté a nič nie je isté,“ povedal pre zpiestan.sk šéf ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák. Dodal, že Vsetín oslovil viacero slovenských klubov. Rozhodnutie podľa jeho slov nepadne skôr než koncom mája. Vstup zahraničného celku by muselo schváliť vedenie Tipsport ligy.


Celek z Lapače hodlá odkoupit licenci od Piešťan, musí však sehnat potřebné peníze. „Je to pořád padesát na padesát,“ usoudil Tobola. „Nechceme do toho jít kvůli dvouměsíční slávě a za půl roku zkrachovat,“ dodal. Jasno bude do konce května, samotný klub míní vyřešit financování do konce týdne. Zdroj: isport.cz


O predaji licencie rokovali minulý rok zástupcovia ŠHK 37 Piešťany s predstaviteľmi HK 32 Liptovský Mikuláš. Po schválení dotácie vo výške 83-tisíc eur zo strany Mesta Piešťany pre hokejovú mládež sa transakcia neuskutočnila.

Teraz občianske združenie HK Havrani žiada od samosprávy 60-tisíc eur. O výške dotácie rozhodnú 26. mája poslanci. Komisie aj mestská rada odporučili prideliť na podporu mládežníckych družstiev 3 380 eur.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič